1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Minik Dilay Rizelilerin desteğiyle artık gülüyor
Minik Dilay Rizelilerin desteğiyle artık gülüyor

Minik Dilay Rizelilerin desteğiyle artık gülüyor

Dünya’da bir buçuk milyonda bir görülen kanser türüne yakalanan minik Dilay, Rizeli hayırseverlerin yardımıyla hayata artık daha sıkı bağlanıyor.

A+A-

Dünya’da bir buçuk milyonda bir görülen “langerhans hücreli histiositoz” kanserine yakalanan Şükriye Dilay Çap,  hayırseverlerin yardımıyla hayata artık daha sıkı sıkı bağlanıyor.

Rize’nin Fındıklı İlçesine bağlı Çağlayan Köyünde yaşayan Hayat Çap'ın dört çocuğundan biri olan Şükriye Dilay Çap (4), yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyor.

Aile kızlarını bir yaşında kulak iltihabı şikayeti ile doktora götürdükleri zaman minik Dilay’ın bazı tetkikler sonucu kanser olduğu ortaya çıktı. Aile kızlarının “Langerhans hücreli histiositoz” kanserine yakalandığını öğrendi. Bu kanser türü üç şekilde görülüyor. Cilt, kemik ve organ tutulumu yapıyor. Minik Dilay ise ikinci aşamaya geçti. Eğer üçüncü aşamaya geçerse ne ilaç nede para fayda etmeyecek.

dilay1.jpg

-Sürekli su içmek istiyor
Sürekli su içmek isteyen Çap, yakalandığı kanser böbreği yöneten bir yeri bozdu ve orada yalancı şeker yani yalancı diyabet denilen bir rahatsızlık oluşturdu. Bu yüzden çocuk günde en az 10 litre su içiyor.
Ailesi su vermeyince de çocuk ağlıyor. Ağlayınca da kitle bu sefer kendini göstermeye başlıyor. Yani ailesi çocuklarına su vermese çocuk ağlıyor verse de bu sefer fazla su içtiğinden çocuğun diğer organları zarar görüyor.

dilay5.jpg

-Mustafa Baltacı aileyi yalnız bırakmıyor
Minik Dilay’ın çaresizce hastalığıyla uğraştığını duyan hayırseverler yardımına konuştu. Çayeli’nde yaşayan Yasemin Gültekin Ayaz ve Özlem Durmuş isimli hayırseverler öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına herkes elinden geldiğince destek olmak istiyor.

dilay4.jpg

Ayaz, başlattığı yardım kampanyasıyla başta şuan TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı’ya ulaştı. Onun yönlendirmeleriyle çalışmalarına sürdürdüğünü belirten Ayaz, “Ardeşenli bir hayırsever iş adamımız tarafından ailemize Fındıklı merkezde bir ev tuttuk. Evin bir yıllık kirası, yakacak ihtiyacı ve bir kısım eşyası yine bu hayırseverimiz tarafından karşılandı. Diğer ihtiyaçları ise Çayeli ve Rize esnaflarımızdan toplanan yardımlarla karşılandı. Fakat bu aileye maddi ve manevi yardım yapılmazsa, babanın üzerindeki icra borcu kalkmadığı sürece aile yine köylerindeki harabe evlerine dönmek zorunda kalacak” dedi.

dilay23.jpg

Hayat Çap ve ailesi şuan başta Mustafa Baltacı ve diğer hayırseverlerin yardımıyla hayata daha umutla bakıyor. Çocuklarının iyileşmesi için gün sayıyor. Rize Kanserle Yaşam ve Mücadele Derneği de aileye ve bireylerine destek olmak için gece gündüz çalışıyor.

dilay3.jpg

-Her ay tedavi için Ankara’ya gidiyor
Minik Dilay, tedavi için her ay Ankara’ya gidiyor. Dilay ve ailesinin havaalanına ambulans ile getirip, dönüşte tekrar Fındıklı’ya getirilmesini nakil ambulansı ile Rize Sağlık Müdürlüğü sağlıyor. Ankara’dan araçla alınıp hastaneye yakın bir yerde konaklamasını ve yemek ihtiyaçlarını da Mustafa Baltacı sağlıyor.
Minik Dilay, Ankara’da kemoterapi tedavisine devam ediyor. Tedavisi artık daha iyiye gidiyor ve önümüzdeki aylarda kemoterapi tedavisi bırakılması ve ilaç tedavisi ile yaşam mücadelesine devam edecek.
-Fındıklı Kaymakamlığı yardım kampanyası başlattı
Fındıklı Kaymakamlığı Hatay Çap’ın kızını tedavi ettirmek için emekli maaşına icra konulmasından dolayı oluşan 100 bin tl’lik borcu temizlemek üzere tedavi gören kızları Şükriye Dilay Çap adına bir hesap oluşturdu. Hatay Çap’ın ve ailenin üzerindeki icra borçları kesilerek emekli maaşına kavuşması ve kızlarını rahat bir şekilde tedavi ettirebilmeleri için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.
Rize Genç Memur Sen’den yapılan açıklamada, açılan yardım hesabına Trabzon’da eğitim gören bir öğrencinin cebindeki son 4 lirasını bağışladığı ifade edilirken, “İnsanların bu duygularla yardım yapmasını talep ediyoruz.” denildi.
Banka: Ziraat Bankası
Hesap No: 66097126-5002
İban No: TR100001000443660971265002
Hesap Adı: Şükriye Dilay ÇAP

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız