1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Miting saati krizi böyle çözüldü
Miting saati krizi böyle çözüldü

Miting saati krizi böyle çözüldü

SP Genel Başkanı Kutan İle eski Başbakan Yılmaz'ın Rize'de aynı saatte miting talebinde kriz Vali Esen'in bürokratik manevrasıyla sorun olmaktan çıktı.

A+A-

DEVLET ARIK/ANKARA (İHA) Saadet Partisi'nin (SP) yarın Rize Atatürk Meydanı'nda düzenleyeceği Çay Mitingi, Genel Başkan Recai Kutan ile Rize'den bağımsız adaylığını açıklayan Mesut Yılmaz arasında krize yol açtı.
SP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de yarın Çay Mitingi yapmaya hazırlanıyor. Ancak aynı gün, aynı meydanda eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da Rize'den bağımsız milletvekilliği adaylığını,büyük bir mitingle açıklayacağı öğrenildi. Her iki miting de Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Yılmaz'ın mitingi cuma namazından sonra saat 13.00'de, Saadet Partisi'nin mitingi ise saat 14.30'a başlayacak. Mitingin yapılacağı alanın saatler öncesinden SP bayraklarıyla süslenecek olması
nedeniyle Mesut Yılmaz, SP bayrakları altında mitingini yapmak zorunda kalacak. Mesut Yılmaz'ın mitingi biter bitmez aynı meydanda kürsüye bu kez SP Genel Başkanı Recai Kutan çıkarak, hükümetin tarım politikasını eleştirecek. SP, Rize Valiliği'ne yazılı olarak başvurarak 25 Mayıs'ta cuma namazından hemen sonra miting yapmak istediğini belirtirken, Mesut Yılmaz'ın miting iznini valiliğe sözlü olarak bildirdiği öğrenildi.
Bu arada Rize Valisi Kasım Esen'in SP lideri Recai Kutan'ı telefonla arayarak, "Mesut Yılmaz da aynı gün ve sizin talep ettiğiniz saat 13.00'de miting yapmak istiyor. Zor durumdayım. Mümkünse siz Mesut Yılmaz'ın mitinginden sonra alanı kullanırsanız, beni büyük bir sıkıntıdan kurtarırsınız" ricasında bulunduğu belirtildi. Kutan'ın da Vali Esen'in ricasını kırmayarak, miting saatini 14.30'a aldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız