1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Modern okula bu köprü yakışmıyor
Modern okula bu köprü yakışmıyor

Modern okula bu köprü yakışmıyor

11 Milyon TL'ye malolan Rize Fen Lisesi'ne ulaşımı sağlayan köprünün ilkelliği vatandaşların tepkisini çekiyor.

A+A-

Rize’de daralan şehrin genişlemesine, kültürel ve sosyal yaşamın daha iyiye doğru desteklenmesine, ekonomik standardın yükselmesine yardımcı olacak olan Fen Lisesi tamamlandı. Tamamlanan okulun geçiş güzergâhı ise hala yetkililerin ilgisini bekliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilip Rize Dörtyol mevkiinde yapılan okul 16 derslikli olup; 300 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu, 300 öğrenci kapasiteli spor salonu ve 10 daireli lojman inşaatıyla yaklaşık 11 milyon TL’ye maloldu.
26171
Bütün bu yatırımın yanında ise okula geçiş veren köprü ulaşımı engelliyor.

2010 – 2011 eğitim öğretim yılında derse açılacak okulun iç eksikleri tamamlanmış olup çevresel sıkıntıları da giderilmeyi bekliyor. İki aracın yan yana geçemediği liseye ulaşımı sağlayacak köprünün yaya geçidi olmayışı da ayrı bir sorun teşkil ediyor.

Çevre sakinleri, bölgelerine yapılan bu muhteşem esere ulaşım sağlayan köprünün hiç yakışmadığını belirtirken yetkililerin konuya çözüm getirmesini istediler.
26170
Rize için ayrı bir katma değer olan Fen Lisesi’nin sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başlatılmasını bekleyen vatandaşlar “Başbakanın evine giden yol güzergahındaki ki bu eser şehrimize dışarıdan gelecek olan yabancı misafirlere karşı da ayrı bir imaj niteliğindedir. Çevre düzenlemesi de ona göre yapılmalıdır. Yetkililerin en kısa zamanda çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum