1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Nefes alan topraklar: Artvin TRT Haber'de
Nefes alan topraklar: Artvin TRT Haber'de

Nefes alan topraklar: Artvin TRT Haber'de

Yönetmenliğini Coşkun Oğuz Namlı'nın yaptığı "Nefes Alan Topraklar", Artvin’i muhteşem görüntülerle TRT ekranlarına taşıyor.

A+A-

Rize Pazarlı belgesel yapımcısı Coşkun Oğuz Namlı'nın ‘Nefes alan topraklar’ serisindeki Artvin ilinin tanıtıldığı yapım 24 Ocak Cumartesi akşam 21:00'de TRT Haber ekranlarına gelecek.

artv7.jpg

"Çekimleri aylar süren sinematik kalitedeki bu Artvin belgeseli, sizi koltuğunuzdan kaldırmadan 3000 metrelerin üzerine çıkartacak.” diyen yönetmen Coşkun Oğuz Namlı, “Artvin'i daha önce hiç böyle görmediniz. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun birbiriyle kavuştuğu topraklar. Sıradağlar ve denizlerin arasına sıkışan, ormanlarla kaplı bir coğrafya Artvin! Bu el değmemiş, uçsuz bucaksız vahşi ormanlar, Anadolu'nun en büyük yırtıcısını da içinde barındırıyor. Bozayılar, bu ormanlarda sürekli devriye halindeler. Kışın karla kaplanan araziler, Artvin'lilerin eğlencelerine de mani olamıyor. Karların üzerinde yapılan güreşler, Şavşat'ta büyük bir şenliğe dönüşür. Ancak bulutların üzerinde yaşayan insanlar, bu sarp ve vahşi coğrafyada yaşamanın zorluğunu iyi biliyor. Anadolu coğrafyasının bu eşsiz köşesi Artvin'i, ilk defa bu kadar derinden izleyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Namlı, program için tüm yöre sakinlerini 24 Ocak Cumartesi akşam 21:00'de TRT Haber’de ekran başına davet etti.

video1.png

 

artv9.jpg

artv8.jpg

artv6.jpg

artv5.jpg

artv4.jpg

artv3.jpg

artv2.20150121104621.jpg

artv1.20150121104637.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum