1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Diyarbakır'dan Hopa'ya köprü!
Diyarbakır'dan Hopa'ya köprü!

Diyarbakır'dan Hopa'ya köprü!

AB'nin hibe programı çerçevesinde hazırladığı Kültürler Buluşuyor Projesi ile Diyarbakır ve Hopa İlçesi arasında kültürel bağ kurulacak!

A+A-

Kayapınar Belediyesi, Avrupa Birliği Kültürel Hakların Desteklenmesi Programı çerçevesinde hazırladığı "Kültürler Buluşuyor" Projesi ile Diyarbakır ile Artvin'in Hopa İlçesi arasında kardeşlik köprüsü kuruyor.
Avrupa Birliği Kültürel Hakların Desteklenmesi kapsamında başlatılan hibe programına Kayapınar Belediyesi tarafından Kültürler Buluşuyor projesi ile başvuruldu.
Yapılan değerlendirme sonucunda Kayapınar Belediyesi'nin Kültürler Projesi AB tarafından kabul edildi. 22 Aralıkta Merkezi İhale ve Finans Birimi'yle projenin imzaları atıldı.
Ön hazırlık ve teknik çalışmaları yürütülen proje Mart ayında Diyarbakır ve Hopa'da yapılacak iki tanıtım toplantısı ile start verecek.
Kayapınar Belediyesi yürüteceği bu projeyle, Türkiye'nin AB uyumu çerçevesinde başlattığı reform çalışmalarını güçlendirmeyi hedefliyor.
Hopa Belediyesi ile ortaklaşa sürdürülecek olan Kültürler Buluşuyor projesi ile Türkiye'deki kültürel haklarla ilgili değişikliklerin uygulanmasına katkıda bulunmak ve kültürlerarası uçurumu, karşılıklı olarak etkileşim yoluyla giderilmesi ve kültürel etkileşimi hedefliyor.
Proje eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç, Meclis üyesi Mahmut Dağ ile Proje Koordinatörü Aydın Bolkan Artvin'in Hopa ilçesini ziyaret ederek Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu ve Hopa Belediyesi yöneticilerini ziyaret ettiler. Görüşmede, yapılacak olan etkinlikliklere ilişkin bir çalışma programı oluşturuldu.
Proje kapsamında, Diyarbakır'dan sivil toplum örgütü, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile vatandaşlardan 150 kişi Hopa'yı ziyaret edecek. Hopa'da 3 gün boyunca sürdürülecek etkinliklere katılacak. Yine Hopa'dan 150 kişi Diyarbakır'a gelecek, Diyarbakır'da üç gün boyunca sürdürülecek etkinliklere katılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum