1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Nihat Genç'den Rize'de konferans
Nihat Genç'den Rize'de konferans

Nihat Genç'den Rize'de konferans

Sürükleyici üslubu ve konulara farklı yaklaşımıyla son dönemde ilgi odağı olan Yazar Nihat Genç, Rize'de kardeşlik ve cumhuriyet konulu bir konferans verdi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Yazar Nihat Genç, dış güçlerin toplumumuzu etnik ayrımlara sürüklemek istediğini söyledi.
MÜSİAD Rize Şubesi'nin misafiri olarak Rize'ye gelen Yazar Nihat Genç, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde "Kardeşlik ve Cumhuriyet" konulu bir konferans verdi.

Konferansta konuşan Genç, dış güçlerin Türk toplumunu etnik gruplara bölmek istediğini belirterek birlik ve beraberliğin önemine değindi. Genç, konuşmasında, "Dış güçler toplumumuzu hayvanları sınıflandırır gibi etnik gruplar olarak sınıflandırmaya çalışıyor. Demokrasiyi eski Yunan'a dayandıranlar şunu unutmasınlar ki, orada nüfusun 4'te 5'i köleydi. Demokrasiyi sadece bir imtiyazlı kesimin hakkı olarak görenler, diğerlerine yaşam hakkı tanımıyorlar. Kendilerini hür bireyler olarak görüp, diğerlerine ötekiler diyorlar. Onları Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Şii, Laz, Çerkez, Gürcü diyerek hırlaşanlar, dalaşanlar olarak tanımlıyorlar. Biz Anadolu'da yıllardır kardeş olarak yaşadık. Geçmişimiz araştırıldığında, bu bizdendir, bu bizden değildir, ötekiler gibi ayrımlar yapmadığımızı görüyoruz" dedi.
"Bizim bu topraklar üzerinde bin yıldan beri devşirdiğimiz değerlerimiz vardır" diyen Genç "Mevlanalar, Hacı Bektaşlar, Yunuslar, Muhiddin Arabiler duvarlara asılan birer poster değildir. Onlar bu topraklar üzerinde bizi biz yapan, bizi kardeş yapan bin yılın gerçek değerleridir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum