1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Nihat Hatipoğlu Pazar'a geldi, salon yetmedi!
Nihat Hatipoğlu Pazar'a geldi, salon yetmedi!

Nihat Hatipoğlu Pazar'a geldi, salon yetmedi!

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Pazar'da verdiği konferansta salon tıka basa dolarken, bir bölüm dinleyici ayakta, birçok kişi de dışarıda kaldı.

A+A-

PAZAR53 - ÖZEL
TV’lerdeki dini sohbet programlarıyla tanınan ve izlenme rekorları kıran İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun, Savaş Organizasyon Savaş Büyükterzi ve Pazar Belediyesi’nin katkılarıyla Pazar’da verdiği ‘Dosta Doğru Özel’ sohbet programı rekor bir katılımla gerçekleşti.

hatip7.jpg

Pazar Belediyesi çok amaçlı Kültür Salonu’nda gerçekleşen konferansta salon tıka basa dolarken çok sayıda kişi de salonda yer bulamadığı için dışarıda kaldı. Salondaki izleyicilerin de birçoğu ayakta kalırken bazılarının da yerlere serilerek oturarak konferansı takip ettikleri gözlendi.

hatip5.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Erhan Subaşı, Rize İl Emniyet Müdürü Adem çakıcı, Pazar Emniyet Müdürü Güngör kaptan’ın da katıldığı program, Pazar Müftülüğü Din Görevlisi Adem Türkücü’nün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Savaş Organizasyon temsilcisi Savaş Büyükterzi, ilçeye Nihat Hatipoğlu gibi bir ismi getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ilgi ve katılımın da kendisini fazlasıyla gururlandırdığını söyledi.

hatip9.jpg

Daha sonra büyük bir coşku ve tezahüratla kürsüye gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kendisinin Pazar’a geleceğine bazı kesimlerin inanmadığını söyleyen organizatör Savaş Büyükterzi’yi yanına çağırarak, “Savaş demiş ki Nihat Hoca’yı davet ettim. Ama Savaş’a demişler ki Nihat Hoca gelmez. Pazar’a davet ediliriz de gelmez miyiz? Onun için hemen koşup geldik. Savaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Hatipoğlu, internette bazı yorumcuların, ‘Pazarlılar dini sohbete ilgi göstermez’ şeklinde ifadeler kullandıklarını da aktararak, ancak salondaki kalabalık ve coşkunun bunu yalanladığını söyledi.

hatip1.20141123001237.jpg

Muharrem ayının bereketi ile ilgili konuşmasına başlayan Hatipoğlu, Hazreti Peygamberin hayatından örnekler sunduğu ‘Dosta Doğru’ adlı sohbet programında yaklaşık 1 saat ayakta konuştu. Aşırı kalabalık ve salonun sıcak atmosferinde konuşmasını sürdüren Prof. Hatipoğlu, zaman zaman peçete yardımıyla terini silerek rahatlamaya çalıştı.

hatip3.20141123001253.jpg

Yaptığı nüktelerle salondakileri güldüren Prof. Nihat Hatipoğlu, geçen yıl hayatını kaybeden annesinin ölümüyle ilgili bazı anekdotları anlatırken kendisinin de gözleri doldu, salondaki birçok izleyici ise gözyaşlarını tutamadı.

hatip10.jpg

Hatipoğlu, konuşmasının sonunda 5 vakit namazın önemine de değinerek, mutlaka eksiksiz şekilde namazların eda edilmesini istedi. İzleyicilerin, “Bu olmadı. Salon küçük herkes izleyemedi, Pazar’a yine bekleriz, söz ver” şeklindeki istekleri üzerine de , “İnşallah Pazar’da daha büyük bir salonda yeniden bir arada olmak isterim.” ifadelerini kullandı.

hatip11.jpg

Programın ardından Hatipoğlu Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın makamına çıkarak burada ilgililerle vedalaştı ve havayoluyla Ankara’ya dönmek üzere Trabzon’a hareket etti. (kaynak: pazar53.com)

hatip8.jpg

galeri.gif

hatip2.20141123002915.jpg

hatip4.jpg

galeri.gif

hatip6.jpg

video1.png

Prof. Hatipoğlunun annesinin ölümüyle ilgili sohbetinden bir bölüm:


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
29 Yorum