1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. O çuvalcı olmazsa bunu alın!
O çuvalcı olmazsa bunu alın!

O çuvalcı olmazsa bunu alın!

K. Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren asıl kişi ortaya çıktı. İşte askerimize çuval geiren ABD'li general!

A+A-

Irak'taki ABD birliklerinin başına getirilen General David Petreaus'un "çuvalcı general" olmadığının ortaya çıkması üzerine olayın esas kahramanının kimliği merak konusu oldu.
Petreaus'un "Bana çuvalcı demeyin" isyanı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da "Çuval geçirme ile Petreaus'un ilgisi yok" şeklindeki açıklamasının ardından gerçek çuvalcı komutanı bulundu.
Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği sırada Kuzey Irak'taki ABD birliklerinin başında tümgeneral Raymond Odierno vardı. 2003 yılının Mart ayından itibaren Irak'ta görev yapan Odierno, 4 Temmuz 2003'te yaşanan Süleymaniye baskını sırasında da Irak'taki ABD ordusunun komutanı olarak görev yapıyordu.
KÜRTLERE YAKIN
Pentagon'un önemli isimlerinden biri olan ve Kürtlere yakınlığıyla da tanınan Odierno, 2003 yılında Kerkük'teki yerel seçimlerde Kürtlerin hile yaptığını da reddetmişti. General peşmergelerin silah taşımasına izin verilme gerekçesini ise "Kürt milisler Saddam Hüseyin'i deviren koalisyon güçlerinin bir parçası" olarak açıklıyordu.
3 Kasım 2004'te Washington'a dönen Odierno şu anda ABD Genelkurmay Başkanı Peter Pace'ın yakın çalışma arkadaşlarından biri. Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın Petreaus'u aklarken Odierno'nun ismini vermemesinin nedenlerinden biri de Amerikalı generalin Pentagon'da hala etkin etkin olarak görev yapıyor olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum