1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Oflu İsmail'i Rahşan Affı Kurtardı
Oflu İsmail'i Rahşan Affı Kurtardı

Oflu İsmail'i Rahşan Affı Kurtardı

İtalya’dan Türkiye’ye iade edilen, kamuoyunda Oflu İsmail olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu’nu cezaevinden Rahşan Affı kurtardı.

A+A-

Kamuoyunda “Oflu İsmail” olarak tanınan ve İtalya"da uzun süre tutuklu kaldıktan sonra Türkiye"ye iade edilen İsmail Hacısüleymanoğlu"nu Rahşan Affı cezaevinden kurtardı.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Hacısüleymanoğlu"nun cezasının infazını durdurarak tahliyesine karar verdi. Hacısüleymanoğlu, 1979 yılında Semiramis Gazinosu"nda assolist Esengül yüzünden çıktığı iddia edilen 2 kişiyi öldürmek suçundan yeniden yapılan yargılamada daha önce 36 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yakınları tahliyeyi alkışladı
Son sözü sorulan Hacısüleymanoğlu, “Yüce mahkemenin vereceği her türlü karara razıyım” dedi. Mahkeme heyeti, 7 Mayıs 1997"de verilen hükmün iptaline ve dava hakkında yeniden hüküm oluşturulmasına karar verdi. Heyet, sanığa Akbulut Karaoğlu"nu kasten öldürmekten önce 24 yıl hapis cezası verdi. Hafif tahrik etkisini göz önüne alan heyet, sanığın mahkemedeki tavrını lehe indirim sebebi sayarak cezayı 15 yıla indirdi. Heyet, sanığa Hasan Yolal"ı da hafif tahrik etkisiyle kasten adam öldürmekten aynı indirimleri nazara alarak 15 yıl hapis cezası verdi. 4616 sayılı Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun"u göz önüne alan heyet, sanığın tahliyesine hükmetti. Sanığın yakınlarının tahliye kararını alkışladı.
Vatan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız