1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Okul öncesi gözyaşları!
Okul öncesi gözyaşları!

Okul öncesi gözyaşları!

Rize'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen okul öncesi çocuk şenliğinde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

A+A-

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün okul öncesi çocuk şenliği düzenlendi.
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenliğe Rize Valisi Kasım Esen, Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, öğretmenler, anaokulu öğrencileri ve velileri katıldı. Şenlikte minik öğrenciler velileriyle birlikte Atatürk Caddesi'nden Deniz Caddesi'ne doğru yürürken, Deniz Caddesi'nde ise okul öncesi öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergisinin açılışı yapıldı.
  Rize Valisi Kasım Esen açılış kurdelesini minik bir öğrenciyle birlikte kesti. Açılış töreni sırasında 6 yaşındaki Gökçen Topaloğlu isimli minik bir kız çocuğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ezbere okuyarak elindeki Türk Bayrağı'nı öptü. Minik Gökçen'in bu hareketi Rize Valisi Kasım Esen'i duygulandırdı. Etkinlikler sırasında sıkılarak evine gitmek için gözyaşı dökerek velilerini ikna etmeye çalışan çocuklar dikkat çekti.

Rize Valisi Kasım Esen, şenlikte yaptığı konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine değinerek "Bir insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur. Bu deyimden yola çıkarak bir insanın karakterinin 7 yaşında gelişmeye başlayıp 14 yaşında tamamlandığını görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı 7 yaşına çok güzel bir şekilde hazırlamamız gerekmektedir. İlimizde okul öncesi eğitim oranı yüzde 40'dı. Bu rakamı Yüzde 55'e yükselttik. Hedefimiz yüzde 100'dür" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız