1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Okumuş ile Yazıcı Rize'ye geliyor
Okumuş ile Yazıcı Rize'ye geliyor

Okumuş ile Yazıcı Rize'ye geliyor

Gazeteci Osman Yazıcı ve 'Muhteşem Türk' lakaplı Hemşinli Mehmet Okumuş da aday adaylığı için Rize'ye geliyorlar.

A+A-

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ili Rize’de büyük bir rekabet yaşanacak.

AK Parti'de mevcut milletvekilleri Ali Bayramoğlu ile Lütfi Çırakoğlu’nun yanısıra Rize İl Başkanı Hasan Karal ve il yönetim kurulu üyesi Davut Birben’nin aday adaylıklarını resmen açıklamalarının ardından bugün yaşanan istifalar ve aday adaylığı için başvuru hazırlıklarını devam ettiren diğer isimlerle, Rize’de kıyasıya bir yarışın gerçekleşmesi bekleniyor.

MEHMET OKUMUŞ GELİYOR

Uzun bir süredir yurtdışından başlattığı seçim çalışmalarını zaman zaman basın açıklamalarıyla deklare eden Mehmet Okumuş, hafta sonu Rize’ye gelerek Pazartesi günü de AK Parti İl Başkanlığı’na müracaatını yapacağını duyurdu.

34943

Basın kuruluşlarına elektronik posta yoluyla demeç veren Okumuş, “Artık hiç dönmemek ve hizmetkârınız olmak üzere yarın gece Rize'mizde olacağım. Cuma günü gerekli belgelerimi tamamlayıp, AK Parti İl yönetimindeki arkadaşlarımı ziyaret edeceğim. Hafta sonu ya da 14 Mart Pazartesi günü hizmetkârınız olmak için, Rize AK Parti il Başkanlığına milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yapacağım.” ifadelerini kullandı.

YAZICI DA ADAY ADAYI

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit’in danışmanlarından; Ardeşenli gazeteci yazar Osman Yazıcı da siyasete girmek için bürokratlıktan istifa ettiğini açıkladı.

Rize’den aday adayı olmak için istifa ettiğini söyleyen Yazıcı, 34944“Siyaset, çözüm üretme ve sorunu çözme yeridir. Hizmet etmenin en güçlü yoludur. 30 yıllık gazetecilik geçmişimin yanı sıra; Başbakan müşaviri kadrosuyla; eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve yedi Bakana; TRT, Anadolu Ajansı, Basın-Yayın Genel müdürlüğü ve Özelleştirmeden sorumlu başdanışmanlık görevini yürüttüm. Anadolu Ajansı Görüntü Hizmetleri ARG ve Tekel Kristal Tuz Genel Müdürü olarak görev yaptım. Anadolu Ajansı, Tüpraş, Denizcilik İşletmeleri, Et-Balık Kurumu, Gübre Sanayi, Teka-Puro ve Tekel Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet verdim. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği, Karadeniz, TAKA, Bulvar, Tercüman, Türk Haberler Ajansı, Flaş TV, Parlamento Dergisi ve birçok bölge gazetelerinde; Genel Yayın yönetmenliği ve yazarlık görevlerinde bulundum. TRT Genel müdürlüğü seçimlerini bir oyla kaybettim. Bu bilgi ve birikimlerimle ülkeme, Rize’ye ve hemşerilerime hizmet etmek istiyorum. Kendime makam ve mevki için değil, halkımıza hizmete adayım.” diye konuştu.

Yazıcı, 2007 milletvekili seçimlerinde, Demokrat Parti’den Yalova adayıydı.

BASA'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Bu arada Ankara'daki Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa'nın da henüz resmi olarak açıklama yapmamış olmasına rağmen son gün olan Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum