1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ortaöğretimde kayıtlar başlıyor
Ortaöğretimde kayıtlar başlıyor

Ortaöğretimde kayıtlar başlıyor

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ortaöğretim kurumları yerleştirme işlemlerinin 1 Ağustos'tan itibaren başlayacağını söyledi.

A+A-

Müdür Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme takviminin başladığını belirtti.

Buna göre 26 Temmuz'da yerleştirme sonuçlarının ilan edildiğini hatırlatan Çelik, ''1-5 Ağustos tarihleri arasında tercihlerine göre yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri yapılacak. 6 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlara birinci yedek listedeki öğrencilere kayıt hakkı tanınacak. 8-12 Ağustos tarihleri arasında yedeklerin yerleştirmesi yapılacak. Yine boş kalırsa 13 Ağustos'tan itibaren 19 Ağustos'a kadar ikinci yedeklerin yerleştirmesi yapılacak. 20 Ağustos'ta üçüncü yedeklerin ilan edilmesinin ardından 22-26 Ağustos tarihleri arasında bu adayların yerleştirmesi yapılacak. Tekrar boş kalması halinde 27 Ağustos'ta dördüncü yedek listede olan öğrencilerin ilan edilmesinin ardından da 5-9 Eylül tarihleri arasında son yerleştirme işlemi yapılacak'' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin bütün bu kayıt işlemleri sırasında ilk yaptıkları tercih listesine göre yerleştirme yapılacağını, bu listenin dışına çıkılmasının söz konusu olmayacağını vurgulayan Çelik, ''İlimizde sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumlarında toplam 2 bin 906 kontenjan bulunuyor. Buna göre sosyal bilimler lisesinde 78, Anadolu liselerinde 860, fen lisesinde 130, öğretmen liselerinde 450, Anadolu teknik erkek liselerinde 396, Anadolu teknik kız liselerinde 120, Anadolu ticaret liselerinde 210, sağlık meslek liselerinde 312, Anadolu imam hatip liselerinde de 350 kontenjan bulunuyor.'' diye konuştu.

Rasim Çelik, ayrıca özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan Türk Telekom ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine toplam 267 başvuru yapıldığını belirterek, ''Resim, müzik ve spor bölümleri için 30'an kontenjan var. Resim ve müzik bölümleri için 50'şer başvuru yapıldı. Spor bölümüne ise 167 başvuru var. Spor bölümüne oldukça ilgi gösteriliyor. Sınavlar ise 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum