1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit, şenliğe hazırlanıyor
Ovit, şenliğe hazırlanıyor

Ovit, şenliğe hazırlanıyor

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Ovit Yayla Şenlikleri’nde bu yıl dünyanın en uzun barış halkasının oluşturulacağı belirtildi.

A+A-

Ersen KÜÇÜK - Konuyla ilgili olarak İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve Organizatör Necati Selvitop bugün Trabzon’da bir basın toplantısı düzenledi. Ekşioğlu Vakfı tarafından başlatılan ve bu yıl 12.’si düzenlenecek olan İkizdere ‘Ovit Yayla Şenlikleri’nin büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlandığını kaydeden İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, “Bu tür organizasyonlar İkizdere’nin tanıtımı ve gelişmesi için çok önemlidir. Yakında 350 yataklı bir kaplıca tesisini hizmete açacağız. Bunun dışında yine bu yıl ‘Kar Şenlikleri’nin 3.’sünü gerçekleştirdik” dedi.

İkizdere ilçesini kayak ve turizm merkezi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını belirten Kösoğlu, “Yayla şenlikleri içinde en görkemli olan ‘Ovit Yayla Şenliği’dir. Bu şenlik sayesinde tüm dünya bizi tanıyacaktır” şeklinde konuştu.
12. Ovit Yayla Şenlikleri organizatörü Necati Selvitop ise konuşmasında 2 bin 640 rakımlı Ovit düzünde Türk ve yabancı ülke bayrakları ile 40 kişilik tulum, kemençe ve davul-zurna eşliğinde dünyanın en uzun barış halkasını oluşturacaklarını söyledi. Selvitop, 12 Ağustos’ta yapılacak Ovit Yayla Şenlikleri’nde geçen yılki rekoru egale ederek yüz binleri bir araya getirmek için hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum