1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit Dağı Geçidi ulaşıma açıldı
Ovit Dağı Geçidi ulaşıma açıldı

Ovit Dağı Geçidi ulaşıma açıldı

Aralık ayından beri kapalı olan Erzurum'u Rize'ye bağlayan Ovit yolundaki geçitte ulaşım dün akşamdan itibaren sağlanmaya başladı.

A+A-

Erzurum'un Rize'ye bağlantısının sağlandığı Ovit Dağı'nda sürdürülen karla mücadele çalışmalarıyla Aralık ayından beri kapalı olan geçitte ulaşım dün akşamdan itibaren sağlanmaya başladı.
Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi kapanan 2640 rakımlı tepede Erzurum ve Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri karla mücadele çalışması yaklaşık 20 gün sürdü. Yaklaşık 5 metre karla kaplı yolun trafiğe açılması özellikle Rize'de ve İspir'de yaşayan vatandaşları sevindirdi. Bu arada sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı da yolun yeniden kapanması endişesini beraberinde getirdi.
Uzun bir süreden sonra bugün Rize'den hareket eden Öz İspir Firması'na ait İlhan Sayın yönetimindeki 25 EC 514 plakalı yolcu otobüsü saat 15.00'de İspir'e ulaştı. Yolda hayli zorluk çeken kaptan ve yolcular tehlike atlattıklarını belirterek, otobüsün ön ve sol arka camının ve sol aynanın kırıldığını söyledi. Yolcular kar kütlelerine çarptıklarını ifade ederek, yolun dar olduğunu sabah yağan karın da zeminde tutuğunu ve otobüsün kaydığını bu yüzden tehlikeli bir yolculuk geçirdiklerini dile getirdi. Ovit Dağı'nın açıldığına sevinen vatandaşlar, "İstenirse bu yol sürekli açık tutulabilir. Üst üste yağan karları temizlemek elbette zor olur. Çalışmalar yılın her ayında yapılması gerekir. İspir-Rize arası 125 kilometre. Bu yolu biz 2 saate gidebiliyoruz. Burası Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli geçitlerden biri. Yolun kapanması durumunda güzergah değiştirerek Leylek Boğazı, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon yolunu kullanarak Rize'ye ulaşıyoruz. Bu da yaklaşık 350 kilometre yol ediyor ve 6-7 saatimizi alıyor. Bu zaman kaybı ve maddi külfet getiriyor. İspir'den denize ulaşmak sadece 103 kilometre. Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan bu önemli Ovit Geçidi'nin sürekli açık tutulması bu yörede yaşayan halkın en önemli beklentilerinden biridir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum