1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit tüneline hayırsever desteği
Ovit tüneline hayırsever desteği

Ovit tüneline hayırsever desteği

Rize'de yıllardın hayali kurulan Ovit Tüneli ile ilgili sevindiren gelişme. Hayırsever iş adamı Talip Kahraman'ın desteği ile tünel gerçek oluyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize'de 1960'lı yıllardan beri düşünülen, ancak yüksek mühendislik çalışması ve maliyet gerektirdiği için bir türlü gerçekleştirilemeyen Ovit Tüneli için ilk adım atıldı. Rize'nin GAP'a bağlanması ve Rize Limanı’nın uluslararası bir statü kazanması için önem taşıyan proje geçtiğimiz günlerde Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu tarafından yeniden gündeme getirilmişti. Konuyla ilgili sürdürülen lobi çalışmaları üzerine Rizeli iş adamı Talip Kahraman, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ile irtibata geçerek tün maliyetinin yarısını hibe olarak ödemeye hazır olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Köseoğlu, " Ovit Tüneliyle ilgili çalışmalarımızı yürüttüğümüz sırada, hayırsever iş adamımız Talip Kahraman bize ulaşarak tünel maliyetinin yarısını karşılayacağını söyledi. Bu müjdeli haberi Başbakanımız Sayın Recep Tayyıp Erdoğan ve Bakanımıza ilettik. Proje ile ilgili Karayolları tarafından gerekli çalışmalar başlatıldı. Bilindiği gibi 2 bin 600 rakımın üzerindeki Ovit Geçişi bölgemiz için büyük önem taşıyor. Ancak bu doğanın olumsuz etkilerinden dolayı yılın sadece 4 ayı açık tutulabiliyor. Bu nedenle Rize GAP'tan gerektiği gibi faydalanamıyor. İkizdere İlçesi Sivrikaya Mevkii'nden açılacak 11 kilo metre uzunluğundaki bir tünel ile ovit geçildiği zaman Rize ile Erzurum arasındaki ulaşım 12 ay sağlanabileceği gibi GAP, bu yol ile dünyaya açılacaktır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum