1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ovit'ten küresel mesaj verilecek
Ovit'ten küresel mesaj verilecek

Ovit'ten küresel mesaj verilecek

Rize'nin Ovit Yaylası, 12 Ağustos Pazar günü tüm dünyanın konuşacağı dev bir harekete ev sahipliğine hazırlanıyor.

A+A-

En az 250 bin kişinin küresel ısınmaya dikkat çekeceği hareketi takip için yurtdışında da televizyon ekipleri Ovit'e geliyor.
Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl eğlence havasında yapılan şenlikler, bu yıl önemli bir sorunun duyulmasında çığlık olacak görevi yapacak. Sunuculuğunu Necati Selvitop'un yapacağı, ünlü sanatçılar Seda Sayan,Tarık Tüfekçi, İlknur Soydaş, Nilay Dorsa yerel ve ulusal pek çok şöhretin ses ve görüntüleriyle destek vereceği Ovit küresel hareketiyle ilgili bilgi veren Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Ali Ekşi şunları söyledi: "Her yıl şölen havasında yaptığımız yayla şenliklerimiz bu yıl önemli bir misyon üstlendi. Dünyamızın başına musallat olan küresel ısınmaya dikkat çekeceğiz. İklimlerin süratle değiştiği, sıcağın soğuğa, soğuğunsa yerini sıcağa terk ettiği, yer altı su kaynaklarının bilinen yada bilinmeyen sebeplerle yok olmaya yüz tuttuğu günümüzde Ekşioğlu Vakfı'nın konuya duyarsız kalması beklenemez. Bu sebeple her yıl eğlence amaçlı yaptığımız etkinlikte format değişikliğine gidip küresel ısınmaya dikkat çektik" diye konuştu.

Yurtiçinden ve dışından 10 binlerce çevre dostunun bölgeye akın akın gelmeye başladığını söyleyen Ekşi, 250 bin kişiyi ağırlayacakları yaylada hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, 50 bini Türk, biner adetten 16 yabancı ülke bayrağının da dağıtılacağı küresel hareket için Türk ve yabancı basın mensupları için Sakarya'dan özel olarak seyyar GSM yansıtıcılarının Ovit'e doğru yola çıktığını söyledi. Harekete katılacak 250 bin kişiye kavurma, pilav ve içeceğin dağıtılacağı Ovit'te konaklamaya
kadar her şeyin en ince detaylarına kadar düşünüldüğünü ifade eden Ekşi, "12 Ağustos Pazar günü yapılacak Ovit Küresel Hareketine, sağduyu sahibi herkesi yaylamıza bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Rize Belediyesi'nde de olağanüstü hareketlilik göze çarpıyor. 2640 metre yükseklikteki yaylaya giden yollar greyderlerinde katıldığı asfalt ekiplerince yeniden elden geçiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum