1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Oyak'tan Matematik yarışması
Oyak'tan Matematik yarışması

Oyak'tan Matematik yarışması

Oyak Ünye Çimento’nun 2003 yılından beri TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışmasının 5.’si için start verildi.

A+A-

Dilek ASLAN - Oyak Ünye Çimento’nun 2003 yılından beri TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışmasının 5.’si, gruba bağlı Rize, Adana, Bolu, Mardin illeri ile bu illere komşu olan Kahramanmaraş, Adapazarı, Batman, Düzce ve Zonguldak’ta gerçekleştirilecek. İl birinciliği sınavının 24 Şubat 2007 cumartesi günü yapılacağını ifade eden Ünye Çimento Genel Müdürü H.İlker Güner, “Amacımız gençlerimize matematiği benimsetmek, öğrencilerimizin çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek, analitik ve hızlı düşünmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak ve matematiğin önemini aşılayarak ilgi duyan öğrencileri teşvik etmek istiyoruz. Bu yarışmayla öğrencilerin kendi arasında dayanışma sağlanarak okullar arası yarışma zeminini oluşturmak da yarışmamızın ayrı bir amacıdır. Matematiğin çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlamakta, güç koşullarda bile başarılı olmalarını sağlamakta büyük önemi olduğu gibi bu tür yarışmalarla okulda alınan teorik eğitimlerin yanında hayatlarının her aşamasında pratiği de öğrenmeleri sağlanmaktadır. İl birinciliğine Rize’den 24 devlet lisesi katılacak olup illerde birinci olan okullara geçen yıllarda olduğu gibi çeşitli hediyeler verilecektir Ayrıca il birincisi olan okulun yarışmaya katılan 4 öğrencisi velileriyle birlikte, takım öğretmenleri ve okul müdürlerinin eşleri ile beraber 27 Nisan’da İstanbul’da yapılacak finale katılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız