1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Parası olanın yeri garanti!
Parası olanın yeri garanti!

Parası olanın yeri garanti!

Ekonominin önemli isimleri Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Faik Öztrak, Sinan Aygün ve diğerleri kolay seçilecek yerlerden aday!

A+A-

Seçımlerde ekonominin önemli isimleri de yarışa hazırlanıyor. Ak Parti, CHP, DYP ekonomide önemli isimlere yer verdiği gözlenirken daha önce isimleri gündeme gelen birçok aday adayının barajı aşmaları durumunda seçilecek yerlerden garanti aday gösterildiği gözlendi. Ak Parti'ye Merrill Lynch'ten transfer edilen Mehmet Şimşek'e Gaziantep 1. sıradan yer verildi. Ak Parti'nin Süreyya Serdengeçti'den boşalan Merkez Bankası başkanlığı görevi için düşündüğü Şimşek'in kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den veto yemişti. Şimşek Gaziantep'te önceki seçimde 1. sıra adayı olan Kürşad Tüzmen'in yerinden aday gösterilmesi dikkat çekti. Bu arada Tüzmen de Mersin'e kaydırıldı. İsmi haftalar önceden belli olan bir diğer isim Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan da Ankara 1. Bölge 3. sıradan aday gösterildi. DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan Karaman'dan aday gösterilirken özelleştirilmeden önce Erdemir'in yönetim kurulu başkanı olan Recai Berber Manisa 4. sıradan aday oldu. DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu Afyon 2. sıradan, İhracat Genel Müdürü Ali Boğa Muğla 4. sıradan, DPT AB Genel Müdürü Cevdet Yılmaz Bingöl 1. sıradan aday oldu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı Malatya'dan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel Denizli'den, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Kabakcı Konya'dan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül Yozgat'tan Ak Parti milletvekili aday listesine girdi.

MUHALEFETIN iSiMLERi
CHP'nin adayları içinde ekonomi dünyasından bilinen isimler arasında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Derviş Günday Çorum ilk sıradan aday gösterildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) her kademesinde görev yapan ve halihazırda Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Koordinatörü Necdet Pamir de CHP'nin Aksaray'dan ilk sıradan aday gösterdiği isim oldu. Kemal Derviş dönemindeki ekonomi politikalarının önemli ismi Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ise CHP'nin ekonomide güçlü isimlerinden biri. Öztrak seçimlerde Tekirdağ'da ikinci sıra adayı olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu da beklendiği gibi CHP adayları arasında yer aldı. Eximbank'ın teftiş kurulu başkanlığından istifa ederek aday olan Kısacıkoğlu, Ankara 2'nci bölge 6'ncı sıradan aday gösterildi. ANAP dönemi milletvekillerinden eski DPT Müsteşarı İlhan Kesici ise CHP İstanbul 1'inci bölge 1'inci sıra adayı oldu. CHP İstanbul 3. bölge 5'inci sıradan ise İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Esfender Korkmaz aday olarak gösterdi. DP'de ise Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün Ankara 1'inci bölge 1'inci sıra, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Pınar Eczacıbaşı ise İstanbul 2. bölge 3. sıradan aday gösterildi. Eski Hazine müsteşarı Tevfik Altınok da İstanbul 1. bölge 4'üncü sıra adayı olarak listede yerini aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız