1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Parkomat paraları çay parasından kesiliyor!
Parkomat paraları çay parasından kesiliyor!

Parkomat paraları çay parasından kesiliyor!

Rize’de Rize Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Parkomat sisteminde, park borcunu ödemeyen yüzlerce kişi icralık oldu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Belediyesi beş yıl önce şehir içi trafiğini hafifletmek için parkomat uygulamasına geçmişti. 90 Parmokmat görevlisi, Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri ile bu caddelere bağlı ara caddelerde görev yaparak park halindeki araçları yanlarındaki özel bilgisayarlar ile kayıt altına alarak 15 dakikadan fazla park yapar araçlara park süreleri ölçüsünde fiyatlandırma yaparak makbuz karşılığı tahsilat yapıyor.

Rize Belediyesi bünyesindeki Ripark (Parkomat) Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yüzde 80’in üzerinde park ücreti tahsilat gerçekleştirilirken bazı kişilerin parkomat ücretlerini ödememekte ısrar ettiği, biriken ücretlerin tahsili için icra yoluna başvurmak zorunda kalındığı belirtildi.

Bu ay içerisinde parkomat ücretini ödemeyerek icraya verilen 80 kişinin banka hesaplarına bloke konuldu. Bankalar kanalı ile Çaykur’dan alacağı bulunan parkomat borçlularının borçları bu alacaklarından tahsil edildi. 27'si yerli 8'i yabancı plakalı araç için bağlama kararı çıkartıldı. Bir tanesi Gürcistan plakalı, bir tanesi Türkiye plakalı iki otomobil bağlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Parkomat sisteminde mükemmel bir otomasyon var. Hangi aracın hangi saatte nerede park etti. Ne kadar park borcu bulunduğu tüm parkomat görevlilerinin ellerinde bulunan cihazlar ile görülebiliyor. Zaman zaman ilimize dışarıdan gelen misafirlerimizin kısa süreli park borçları oluyor. Biz bunları siliyoruz. Bazen vatandaşlarımızın unutkanlıklarından kaynaklanan birkaç tane park borcu olduğunda da bunları siliyoruz. Ancak bunu alışkanlık haline getirip borcu 3 bin TL’ye kadar çıkanlar var. Bunların tahsili için gerekenler de yapılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum