1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar, 2006'da altın yılını yaşadı!
Pazar, 2006'da altın yılını yaşadı!

Pazar, 2006'da altın yılını yaşadı!

Pazar İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin 2006 yılında çok önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek 2007'de de kalan yatırımların tamamlanacağını söyledi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçenin 2006’da yatırımlarda altın çağını yaşadığını söyledi. Bu dönemde kaymakamlık olarak büyük işler başardıklarını söyleyen Sezgin, “2006 Yılında Pazar İlçemizde genel Kamu hizmetleri açısından baktığımız zaman önemli işlerin gerçekleştiği yıl olarak hatırlarda kalacaktır. Geçtiğimiz sene Pazar’da yatırımlarda altın çağının yaşandığı bir yıldır. Bunu kabul etmek lazım. Özellikle Kaymakamlığımız vasıtasıyla yapılan ihalelerde ve Kaymakamlığımızın yapmış olduğu alt yapı çalışmalarında 2006 yılından önceki yıllarda hiçbir dönemde ve zamanda bu ölçekte bir yatırım yapılmamıştı.” Diye konuştu.
Kaymakamlık olarak 2006 yılında alt yapıda da oldukça başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten Sezgin, “Eğitim ve öğretimde alt yapı noktasında önemli adımlar atılmıştır. 2006 yılında TOKİ İlköğretim Okulu eğitim ve öğretime açılmıştır. Yine bu yıl içerisinde hayırsever vatandaşlarımız tarafından Hamidiye’de Anadolu Lisesi inşaatı temeli atılmıştır. Şu an inşaatı devam etmektedir. 2006 yılında planladığımız işlerimizden Halk Eğitim Merkezi inşaatı yapımıyla ilgili sonuç aldık. 2007 yılı programında vardır. 2006 yılında Rize ili ilçeleri içerisinde Pazar OKS sınavlarında üçüncü sıraya yerleşmiştir. 2006 yılında Devlet Hastanemizde 107 bin hasta tedavi edilmiştir. Çok önemli bir rakamdır Pazar açısından. Demek ki Pazar Devlet Hastanesi aynı zamanda Bölge hastanesi konumundadır. Pazar Hamidiye bölgesinde yapılacak olan Bölge Hastanesi için Karayollarına ait arsa Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. İnşallah bunun da temeli 2007 yılında atılacaktır.” Dedi.
 
Zaman zaman ilçede habersiz şekilde ani tatbikatlar yaparak ilgili kurumların çalışma disiplinini test ettiğini de belirten Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Zaman zaman uygulamalar ve denetimler yapıyorum. Yine bir yerde anons yapacağız. Ekipleri deneyeceğiz. Bir başka yerde başka tatbikatlar yapacağız. Ekiplerimizin buradaki performanslarını gördüğümüz kadar, ekiplerimizin sayısal yetersizliğine de tanık oluyoruz ki bunu da üstlerimize bildireceğiz. İşlerimizi hemen hemen tamamladık. Sadece 2007’de de devam edecek olan bir büyük içme suyu proje işimiz bu yıla sarktı. Bir de mevsim şartlarından oluşan Sessizdere Köyümüzdeki köprü yapımı 2007’ye sarktı. 2006 yılının Aralık ayında geçmeyi planladığımız yeni Kaymakamlık binamızda beklenmeyen bazı sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılardan dolayı yeni yere taşınmamız gecikti. Taşınma işlemleri birkaç ay daha sürecek.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum