1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar, yarışmadaki ödülleri topladı
Pazar, yarışmadaki ödülleri topladı

Pazar, yarışmadaki ödülleri topladı

Rize il ve ilçeleri arasındaki İlköğretim Okulları arasında yapılan Nevruz konulu resim yarışmasında Pazar A. Mesut Yılmaz okulu 3 ödül birden aldı.

A+A-

Naci GÜVEN - Rize'deki ilköğretim okullarını kapsayan resim yarışmalarında il birinciliğini Selda Altunbaş, ikinciliği Melek Köseoğlu ve üçüncülüğü de Yaren Şenlioğlu adlı öğrenciler kazandı.
Nevruz kutlamalarının yapıldığı Rize Üniversitesi salonunda düzenlenen ödül dağıtım programına öğrencileriyle birlikte Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Yenikurtuluş ve aynı okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Şefika Hacısalihoğlu katıldılar. Yarışma birincisi Selda Altunbaş ödülünü Rize Valisi Kasım Esen’den aldı. Okul Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Yenikurtuluş görsel sanatlara büyük önem verdiklerini belirterek, “Resim dalında okulumuzda önemli mesafeler aldık. Okulumuzdaki görsel sanatlar öğretmenimiz olan Şefika Hacısalihoğlu resimle ilgili çalışmalarını, haftanın üç gününü eğitim ve öğretimin dışında tahsis ettiğimiz bir atölyede öğrencileriyle gerçekleştiriyor. Rize’deki bu yarışmanın dışında daha önce Adaletin Toplumdaki Yeri konulu resim yarışmasında da il ikinciliğini kazanmıştık. Çanakkale konulu resim yarışmalarında yaptığımız yağlı boyalı, çerçeveli resimlerimiz de elemeye tabi tutulmadan direkt Ankara’ya gönderildi. Orda Türkiye yarışmalarına sokulacak. Ayrıca okul olarak Avrupa Resim Yarışmasında da il ikincisi olduk. Çalışmalarımızı profesyonel bir ortamda işin ehli eğitimcilerimizle geçekleştiriyoruz. Bu da öğrencilerimizin başarıyı yakalamalarında avantaj sağlıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum