1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar 1. Spor Şenliği başladı
Pazar 1. Spor Şenliği başladı

Pazar 1. Spor Şenliği başladı

Sporda öncü ilçe sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen Pazar Spor Şenliği geniş bir katılımla başladı. İlk gün müsabakaları ise kapalı salonda yapıldı.

A+A-

Naci GÜVEN & Abdullah UZUN - 23 gün sürecek olan 1. Pazar Spor şenliği, Rize Valisi Kasım Esen, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz’ın de katılımıyla başladı.



 
Şenlik İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, Milli Eğitim Müdürü Nafız Sağlam kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, okullar ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun oluşturduğu kortejin saat 13.40’da Pazar Hükümet Meydanı’ndan Rize Belediye Bandosu eşliğinde Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu’na yürüyüşüyle başladı.

Kapalı Spor Salonu’nda ilk konuşmayı Pazar Kız Meslek Lisesi Müdürü Zekeriya Vardal yaptı.
 Müdür Vardal, birincisini gerçekleştirdikleri Pazar Spor Şenliği’nin 23 gün devam edeceğini belirterek, “İlkler daima zor olur. Yöneticisi, sporcusu ve seyircisi ile bir ilki yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Amacımız spor yapan gençlerimizi ve onlarla gurur duyacak olan velilerini spor sahasında buluşturmaktır. Spor, insanı sosyalleştirir. Sporun faydasını kavramış olan toplumlarda sosyal tesisler artar. Bu yüzden dileğimiz şenliklerin daha da geliştirilerek ileriki yıllara taşınmasıdır” dedi.
 Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin de Pazar’ın sporda öncü bir ilçe olması amacıyla bu şenliği başlattıklarını belirterek, “Spordaki başarınız gelişmedeki başarınızla da aynı paralelde olacaktır. Bu şenlikler ilçemiz için bir onur vesilesidir. Türkiye’de birçok ilde futbol takımı temsil görevi yapamazken Pazar ilçesinin 2. ligde başarıyla mücadele eden Pazarspor takımı vardır. İlçemizde spor yapan çok yetenekli gençler var. Biz onlara güvendiğimiz için bu şenlikler vasıtasıyla önlerinin açılması amaçlandı. Şenliklere olan ilginin bu derece fazla olmasından gurur duydum” dedi.
 Türkiye’de ilk kez böyle bir şenliğin düzenlendiğini vurgulayan Rize Valisi Kasım Esen de yaptığı konuşmada, “Sporda öncü olarak seçtiğimiz Pazar’da gördüğüm ilgiden çok memnun oldum. Spor, dünyanın neresinde olursa olsun barışa katkı sağladığı ve bütün insanları kucaklaştırdığı için önemli bir görevin de tamamlayıcısıdır. İnsanların gözyaşları sporla silinecektir. Şiddeti de sportif faaliyetleri geliştirerek önleyebiliriz.” Dedi.

Konuşmaların ardından ilçede faaliyette bulunan karate ve boks takımlarının gösterileri yapıldı.

İlk günkü etkinlikler Pazar İMKB Anadolu Lisesi ile Atatürk Lisesi basketbol takımları arasındaki müsabaka ile son buldu.  
Yarınki etkinliklere ise Kız ve erkekler basketbol karşılaşmaları ile okul takımları arasında yapılacak futbol müsabakalarıyla devam edilecek.

İlk günkü basketbol müsabakasını Pazar İMKB Anadolu Lisesi 48–34 kazandı.

Spor şenliğine köy ekipleri de büyük destek verdi.

Düzenlenecek turnuva sonuçlarına göre köylere nakti ödüller verilecek.

Her köy kendi pankartı altında kortejdeki yerini aldı.

Rize Valisi Kasım Esen katkıda bulunanları tebrik etti.

Müsabakaların yapıldığı M. Akif Pirim Kapalı Spor Salonu, daha ilk gün büyük bir katılım neticesinde boş yer kalmaksızın doldu.

Spor şenliğine bayanlar da büyük ilgi gösterdi.
 Karate gösterileri büyük bir ilgiyle takip edildi.

Boks ekibi de seyircilerden alkış aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum