1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Anap'tan öğretmenevi tepkisi
Pazar Anap'tan öğretmenevi tepkisi

Pazar Anap'tan öğretmenevi tepkisi

Anavatan Partisi Pazar İlçe Başkanı Birol Kılıç, 2000 yılında başlanıp 1 yıl sonra bitirilmesi planlanan öğretmenevinin çürümeye bırakıldığını söyledi.

A+A-

Naci GÜVEN - Anap Pazar İlçe Başkanı Birol Kılıç yıllardır bitirilemeyen Pazar Öğretmenevi inşaatının çürümeye terk edildiğini belirterek yetkilileri göreve davet etti. Turizm potansiyeli bulunan bir yerde modern şekilde projelendirilen yapının bir an önce tamamlanarak hizmete sokulmasını isteyen İlçe Başkanı Kılıç, “Yapımına 16.11.2000 tarihinde sözleşme yapılarak başlanan ve 2001 yılında bitirilmesi gereken öğretmen evi ödenek yetersizliği ve proje değişikliği nedeniyle bitirilemedi. İlk etapta 2 bin 900 metrekare alanda projelendirilen ardından da kapasitesi genişletilerek 5 bin 800 metrekareye çıkartılan öğretmenevimiz neden hala tamamlanamadı?
 
2005 yılında keşif artışı nedeniyle yüklenici firmaya % 30 ilave iş yaptırıldı. Pazar öğretmenevi inşaatına 2006 yılında ödenek tahsis edilmeyerek iş, yatırım programından çıkarıldı. İlimiz milletvekillerine bu sorun iletildi. Fakat Rize milletvekillerimiz öğretmenevini ihtiyaç görmemiş olacaklar ki yatırımın gereksiz olduğu cevabını verdiler. Yapılan baskılar sonrası 2007 yılı yatırım programına tekrar alındı. Bu seferde yine ödenek sıkıntısı ortaya çıktı. Çünkü Pazar öğretmenevinin tamamlanması için 1,5 milyon YTL gerektiğini öğrendik. Bu konuda Rize milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Öğretmenevinin çürümeye başladığını bilerek bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bu konuda bize düşen görev neyse yapmaya da hazırız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
28 Yorum