1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar merkez nüfusunu artırmak için çalışma
Pazar merkez nüfusunu artırmak için çalışma

Pazar merkez nüfusunu artırmak için çalışma

Pazar'da ilçe merkezinde ikamet ederken kendilerini köy nüfusuna yazdıran vatandaşların belediye nüfusuna dönmeleri için çalışma başlatıldı

A+A-

ABDULLAH UZUN
Pazar Belediyesi İlçe Nüfusunun artırılması amacıyla daha önce başlatmış olduğu Kocaköprü, Ocak, Hamidiye ve Sahil köylerinin mahalle yapılması ile ilgili projeye bu kez yeni bir çalışma daha ekledi.

muhtarlar2.20141215214202.jpg


Seçim veya başka nedenlerle ilçe merkezinde ikamet ederken kendilerini köy nüfusuna yazdıran vatandaşların tekrar hizmet aldıkları belediye nüfusuna dönmeleri için başlatılan çalışma kapsamında Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Muhtarlar Derneği ile Pazar Hür Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

muhtarlar3.jpg

Burada hem Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı hem de Hür Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Biber’e ayrı ayrı konuyu izah eden Pazar Belediye Başkanı Basa şunları söyledi: “Bilindiği gibi Belediyemiz, İller Bankasından nüfus sayısına göre ödenek almaktadır. İlçemiz mahalle hudutları içinde oturduğu halde ikametleri köylerde kayıtlı bulunan vatandaşlarımız var. Gelen payların artması için bu vatandaşlarımızın adreslerinin belediye hudutları dâhilinde kaydedilmesi için çalışma başlattık. Bu konuda Pazar Belediyesi olarak Seçim Müdürlüğünden güncellenmiş listeleri almış bulunuyoruz. Belediyemiz giriş katında tahsis etmiş olduğumuz büroda kayıt işlemlerini başlattık. Ayrıca İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde aynı şekilde müracaat edecek olan vatandaşlarımızı kayıt etmek için yardımcı oluyor. Siz Muhtar arkadaşlarımızın 31 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar İlçemizden köylere nüfusunu taşıyan vatandaşlarımız ile görüşerek bizlere yardımcı olmanızı rica ediyorum.”

basa1.20141215214242.jpg

Belediye Başkanı Basa’nın ziyaret ettiği her iki muhtar derneğinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri de konuya olumlu yaklaşarak, “Pazar ilçemiz için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bizler Belediyemizin ekonomik yönden güçlü bir şekilde olmasını arzu ediyoruz. Köylerde yaşamamıza rağmen hayatımızın büyük bir bölümü ve işlerimiz nedeniyle ilçe merkezi içindedir. O yüzden bizde elimizden gelen katkıyı vereceğiz” ifadelerini kullandılar.

muhtarlar4.20141215214253.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum