1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR MHP'DE ERDOĞAN PINAR DÖNEMİ
PAZAR MHP'DE ERDOĞAN PINAR DÖNEMİ

PAZAR MHP'DE ERDOĞAN PINAR DÖNEMİ

MHP Pazar İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Ziya Üstbaş'ın aday olmadığı kongreye tek listeyle giren Erdoğan Pınar yeni başkan seçildi.

A+A-

MHP Pazar İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Ziya Üstbaş'ın aday olmadığı kongreye tek listeyle giren Erdoğan Pınar yeni başkan seçildi.

mhp010.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın da iştirak ettiği Milliyetçi Hareket Partisi Pazar İlçe Olağan Genel Kurulu, Pazar Belediyesi çok amaçlı Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

mhp009.jpg

Kongreye Rize İl Başkanı Osman Cem Kazmaz, MHP MYK Üyesi Mehmet Müftüoğlu, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, CHP Pazar İlçe Başkanı Hasan Banko, çevre ilçelerden MHP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

mhp011divan.jpg

MHP MYK Üyesi Mehmet Müftüoğlu başkanlığında divanın teşekkül edilmesinin ardından kongrede ilk konuşmayı yapan MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz, Pazar’da coşkulu bir kalabalığa hitap etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün yeniden aday olmayarak bayrağı devreden başkanımız Ziya Üstbaş’a gönülden teşekkür ediyorum. Kendisi uzun yıllar şeref ve şan ile 3 hilalin altında çok güzel görevlerde bulundu. Yeni seçilecek yönetimimize de başarılar diliyorum.” dedi.

mhp006cemkazmaz.jpg

Ülke gündemiyle ilgili açıklamalarının ardından bölgedeki konulara da değinen Kazmaz, “Biz ülkemizin çok hassas bir bölgesinde yaşıyoruz. Rize çok önemli bir bölgedir. Önemli siyasetçiler yetiştirmiştir. Rize’de olduğumuz için önemli hassasiyetlerimiz var. Burada Hemşinli ve Laz kardeşlerimiz var.  Hemşinli kardeşlerimiz üzerinden maalesef bir takım satılık basın ve işbirlikçileri, Ermeni kökenli ihanet çabaları içerisindedirler. Bir gazete burada Ermeni İzleri diye baskı yapıyor. Bugün bölücü caniler Meclis kürsülerinden bir takım haritalar gösteriyorlar. Bu haritanın içine maalesef Hemşin’i de almış gösteriyorlar. Bu coğrafyada Türk’ün izlerini savunmamız lazım.” diye konuştu.

mhp007.jpg

Çamlıhemşin Ayder yaylasında bazı sorumsuz örneklere rastladıklarını ifade eden İl Başkanı Kazmaz, “Bazı insanlar işin nereye varacağının farkında değil. Ayder yaylasında sağa sola Ermenice isimler vermişler. Türkçenin izlerinin silinmesi karşısında yarın bir Ermeni gelir ‘bakın buranın ismi Ermeniceymiş, siz Ermeniceyi kullanıyorsunuz. Buralar Ermenistan’dır’ diyebilir. Onun için buradan açık çağrıda bulunuyorum. Lütfen aslımıza dönelim. Türk’sek Türkçe isim verelim. Türklüğümüzle guru duyuyorsak Türkçe yer adlarını kullanalım. Hemşinli kardeşlerimiz Malazgirt Meydan Muharebesinden önce bu topraklara gelmiş öz be öz Türk Yörük kardeşlerimizdir. Bunun üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim.” ifadelerini kullandı.

mhp004erdoganpinar.jpg

İlçe Başkan Adayı Erdoğan Pınar ise yaptığı konuşmada, ilçede pek çok güzelliklere imza atılması anlamında görev yapacaklarını ifade ederek, “Bizler verilecek görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Pazar’da son yıllarda bir takım gelişmeler oldu. Devlet hastanesi, adliye yapıldı. Fakülte geldi. Ama hiç birimiz bunların içinin doldurulduğunu söyleyemiyor. Gerek yapım ve gerekse Pazar’a olan sevdamdan ötürü, ilçemizde olacak her türlü olumlu çalışmaya destek vereceğimi ifade edebilirim. Eğer kişisel ranta dayanmıyorsa, etik olmayan siyasi anlayışa dayanmıyorsa; akla gelebilecek her türlü olumlu projelerin yanındayız MHP olarak.” dedi.

mhp003ziyaustbas.jpg

Bu kongrede aday olmayan mevcut başkan Ziya Üstbaş ise yaptığı konuşmada, “Sizlerle beraber 43 senedir yaşadığım ilçemde 9 yıl görev aldığım MHP ilçe başkanlığı görevimden, sizlerden helallik alarak ayrılma zamanının geldiğini düşündüm. Bu görevim sırasında önce ülkem sonra partimin menfaatlerini ön plana aldım. Ülkem ve ilçem için yararlı gördüğüm her çalışmanın yanında olduğumu herkes bilir. Görevimi devrederken, vicdanım çok rahat. Çünkü bu davayı daha da yukarılara çıkaracak bir kadro iş başına geliyor. Biz bu görevi gönülden yaptık. Bazı kişilerin yine bu salonda dile getirdikleri ‘Parası olan ilçe başkanı olmalıdır’ düşüncesinde, ben ve hiçbir arkadaşım olmadık olmayacaktır da. Her ne kadar başkanlık görevinden ayrılıyor olsam da kalbim MHP için atacaktır.” diye konuştu.

mhp014.jpg

Konuşmaların ardından divan, kongreyi seçim kuruluna devretti. Erdoğan Pınar’ın tek listesiyle girilen seçimlerde kongreye katılan 276 delege oy kullandı. Seçimlerde delegelerin tamamının oylarıyla Erdoğan Pınar Milliyetçi Hareket Partisi Pazar İlçe Başkanlığına seçildi.

mhp015.jpg

Pınar’ın başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu: Rahmi Biber, Osman Zafer Demirçelik, Ali Akgün, Yüksel Sarı, Osman Gençkurt, Oktay Diloğlu, Mehmet Ali Baynazoğlu, Birol Engin, Adem Banko, Coşkun Hasançebioğlu, Mehmet Taşkın, Şakir Cevher, Eyüp Hoşver ve Muhittin ayrılmış.

mhp001.jpg

galeri.gif

mhp01.20141228173436.jpg

mhp02.jpg

galeri.gif

mhp002.jpg

mhp008.jpg

galeri.gif

mhp005.jpg

mhp012.jpg

galeri.gif

mhp013.jpg

galeri.gif

 VİDEO EKLENECEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum