1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Türk Eğitim-Sen Türkmenleri unutmadı
Pazar Türk Eğitim-Sen Türkmenleri unutmadı

Pazar Türk Eğitim-Sen Türkmenleri unutmadı

Türk Eğitim-Sen Pazar Şubesi’nden, Irak'taki kanlı savaş nedeniyle yurtlarından olan Türkmenlere yardım eli uzatıldı...

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Türk Eğitim-Sen Pazar Şubesi tarafından Irak’taki savaş nedeniyle evlerini, yurtlarını terk ederek Türkiye’ye gelen Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili bir basın açıklamasında bulunuldu.

yardim3.jpg

Pazar Kaymakamlığı önünde, Rize Şube Başkanı Celal Akarsu ve sendika üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında, Türk Eğitim-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Hüseyin Yeniçırak, şunları söyledi: “Son yıllarda İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler şüphesiz en çok çocuklara ve kadınlara zarar vermektedir. Irak’ta yaşanan iç savaşla birlikte evlerini, yurtlarını terk ederek Anavatan Türkiye’ye sığınan Türkmen kardeşlerimizin yürek yakan dramları zaman zaman basın yayın organlarında yer almaktadır. Türkmenler feryat ediyor; haksızlıklara, zulme ve katliamlara maruz kalıyor. Bu yüzden de büyük bir kısmı memleketini, işini, bütün varlığını orada bırakıp yaşadıkları bölgeleri terk ediyorlar. Edindiğimiz bilgilere göre Ankara’da 6 bin Türkmen kardeşimiz yaşamaktadır. İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkı Türkmen kardeşlerimiz için soğuk kış günleri ve erzak eksikliğinden dolayı maalesef tehdit altındadır."

yardim1.jpg

"Türkmen kardeşlerimizin, battaniye, 3-12 yaş arası çocuk ayakkabısı, çocuk montu, bulgur, nohut, fasulye, çay, şeker gibi gıda maddelerine ihtiyaçları bulunmaktadır." ifadelerini kullanan Yeniçırak sözlerini şu şekilde tamamladı: "Pazar Türk Eğitim-Sen ailesi olarak kardeşlerimize ulaştırılmak üzere topladığımız yardımları bugün itibariyle Ankara’ya gönderiyoruz. ‘Bu vatan toprağın kara bağrında Sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir’ dizelerinde Orhan Şaik Gökyay’ın dile getirdiği üzere tarih sahnemizde kol kola yürüdüğümüzü gördüğümüz kardeşlerimizin nefesi olmak için Türk Eğitim-Sen olarak kardeşlerimizin yaşadıkları acıları hafifletmek ve onların seslerini duyurmaya yardımcı olma gayretlerimiz hız kesmeden devam ederken, soğuk kış günlerinde Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için harcanan çabalara toplumun her kesiminin ortak olmasını ve yardımlarını esirgememesini arzu ediyoruz. Kampanya dâhilinde başta ilçe kaymakamımız Sayın Selçuk Aslan’a, emniyet mensubu arkadaşlara ve var gücüyle tüm imkânlarını seferber edip bizi yalnız bırakmayıp destek olan arkadaşlarımıza teşekkür eder saygılarımızı sunarız.”

yardim2.20150122224044.jpg                                                

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum