1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar üniversite heyeti RTEÜ Rektörü'nü ziyaret etti
Pazar üniversite heyeti RTEÜ Rektörü'nü ziyaret etti

Pazar üniversite heyeti RTEÜ Rektörü'nü ziyaret etti

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı, Pazar Belediye Başkanı, AK Parti ilçe Başkanı ve dernek yöneticileri RTEÜ rektörünü ziyaret etti.

A+A-

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, beraberinde Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu ve Pazar İlçesi Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Hür ile Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Pazar Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumu ve yapılması gerekenler hakkında yapılan görüşmede karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Pazar'da eksik olan erkek yurdu ile ilgili konu gündeme gelirken hem yüksekokul hem de fakültede yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayısının artması için gerekli çalışmalarda bulunulması kararlaştırıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu yaptığı konuşmada “Kuruluşundan bu yana maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen üniversitemize teşekkür ediyorum. Her geçen gün gelişmekte olan fakültemiz ve yüksekokulumuzun bugün geldiği yer küçümsenecek bir durum değildir. Pazar İlçesi daima ilkleri yaşamış ve bu yönüyle ön plana çıkmıştır. Şu anda okulumuzda eğitim ve öğretim gören kız öğrencilerimizin yurt sorunu olmamasına rağmen, erkek öğrencilerimizin yurt konusunda sıkıntısı vardır. Bunu çözmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Birkaç alternatif yerimiz var. Öncelikle Kaymakamlık binamızın meydana taşınmasından sonra boş kalacak olan Özel İdareye ait bu binanın yurt olarak yapılması çalışmamız devam ediyor. İlçe Kaymakamımız ile de istişare ediyoruz. İkinci yer olarak eski hastanemizin bulunduğu yer. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığına devir edilmiş ise de bu yerin devir işlemi olmadığı takdirde yurt için tahsis edebiliriz. Hatta okul için tahsis edilen arsa dışında kalan kısımda bile yurt yapılacak arsa yeri vardır. En kısa sürede yurt sorununu çözerek erkek öğrencilerimizin konaklama sorunlarını ortadan kaldıracağız. Pazar olarak daha önceki rektörlerden talep ettiğimiz Eksperlik bölümünün Pazar’a taşınmasını arzu ediyoruz. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

rekt1.20141008180430.jpg

Rektör Karaman ise yaptığı konuşmada, "Öncelikle Pazar'a da diğer ilçelerimiz gibi çok önem veriyoruz. Her yönüyle takip ettiğimiz bu ilçemizde hem fakülte hem de yüksekokulumuz var. Akademik personel olarak sıkıntımız yoktur. Yüksekokulumuzun bölümleri tamamen doluyor. Şu an 150 öğrencimiz eğitim görüyor. Okul olarak fiziki yönden İlçeler içinde en donanımlı olanlardan biridir. Burada sıkıntımızı sizlerin de belirttiği gibi erkek öğrenci yurdunun bulunmamasıdır. Bunun çözümü için birlikte çalışmamız gerekiyor. Eksperlik bölümünün taşınmasından çok, yeni bölümler açarak mevcut okulumuzun daha farklı konuma gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Rize’de olan bir bölümü, başka bir yere nakil etmek bazen olumsuzluklara sebebiyet veriyor. Zaten buradan mezun olacak öğrencilerin bu yıldan itibaren Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi’ne yatay geçiş yapma olanağı da vardır. Sizlerin yurt için önerdiği yerleri Pazar’a gelerek bizzat hep beraber bir daha tespit yapacağız. Ben Pazar’da öğrenci sayısının mutlaka artması için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırım. Hatta arıcılık bölümünün mutlaka açılması gerektiğini düşünüyorum. Rize zaten arıcılık konusunda pilot İl seçilmiştir. Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesinin alanı Rize’de hemen hemen hiç bir ilçede yoktur. Biz Pazar’da peyzaj öğrencilerimize uygulama yaptırmayı düşünüyoruz. Pazar’ın önü açıktır. Pazar halkı okuluna biraz daha fazla sahip çıkmalıdır. Alt yapısında var olan sıkıntıların çözümü noktasında, bir an önce Sayın Belediye Başkanımızın da bugüne kadar göstermiş olduğu ilgi ve alakanın artarak devam etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum