1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar ve Ardeşen'de coşku
Pazar ve Ardeşen'de coşku

Pazar ve Ardeşen'de coşku

Rize’nin Pazar ve Ardeşen ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Pazar’daki törenler sabah Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.
Hükümet konağı önündeki törenler ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ve Garnizon Komutanı Hakan Ordukaya’nın öğrencilerle vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz yaptı. Başkan Hatırnaz esaretten bağımsızlığa uzanan çizgide Türk halkının iradesini ortaya koyma anlamında kurtuluş törenlerinin büyük önemi olduğuna belirterek,

 “Atalarımızın dün bağımsızlık adına ortaya koydukları iradenin hiç kaybolmadan gelecek nesillere aktarılması için her yıl düzenlediğimiz kurtuluş törenleri hafızalarımızın geçmişte yaşanan emperyalist işgal senaryolarına hep açık kalmasını sağlıyor.

Bugün hala işgalci hayallerle yaşayan ve düşmanlıkla beslenmeyi tek sermaye kabul edenlere karşı uyanık olmak, birlik ve beraberliğimizi korumak durumundayız” dedi.

Tören şiir ve halkoyunu gösterileriyle devam ederken resmigeçit töreniyle sona erdi.

Ardeşen’deki törenler ise Fatih İlköğretim Okulu önünde yapıldı.

Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ve Garnizon Komutanı Mustafa Özdemir’in halkın bayramını kutlamasının ardından Trabzon Belediyesi Mehter Takımı da bir gösteri sundu.

Halkoyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu Ardeşen’deki törenler geçit töreniyle sona ererken akşam da fener alayı gösterisi yapılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum