1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre
Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre

Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre

Çay mevsimi yaklaşırken Pazar Ziraat Odası'nın gübre piyasasına hızlı girmesi, fiyatları geriletti. İşte bu yılın gübre fiyatları:

A+A-

Pazar Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ile yaptığı protokol sonucu 2012 yılı çay gübresi satışlarını başlattı.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, satışa başladıklarını ifade ederek, “Pazar ziraat odası olarak 2012 yılı gübre satışlarımızı Pazar Tarım Kredi Kooperatifi ile birlikte protokol imzalayarak başlatmış bulunmaktayız. Çaykur’un bölgemizde yapmış olduğu araştırmalara göre toprağımıza en yakın olarak uygun görülen gübre 25–5–10 NPK kompoze GÜBRETAŞ gübresini getirmiş bulunmaktayız. Geçen yıl getirdiğimiz ve dağıttığımız bu gübreden kullanan çiftçilerimiz çok memnun kalmış olup fiyat politikamız da çiftçilerimiz tarafından beğenilmişti. 2012 yılı gübre fiyatı 25–5–10 NPK gübrenin peşin fiyatı 1 tonu 1070 TL olup vadeli fiyatı 1150 TL olacaktır. Piyasada gübre satışı yapanların çok olması çiftçilerimizin lehinedir. Çiftçi kardeşlerimin vadeli gübre alımında muhakkak fiyatları güzel analiz etmeleri gerekmektedir. Piyasada ihtiyacı karşılamak için 26 Nitrat gübresini de Ziraat Odası olarak getirmiş bulunmaktayız. 26 nitrat gübrede peşin 740 TL vadeli 800 TL olarak fiyatlar uygulanacaktır.” dedi.

ince.jpg

Başkan İnce, toprağın gübrelenmesinden önce mutlaka analiz edilmesi gerektiğinin altını da çizerek, “Çiftçilerimize açık ve net şunu söylemek istiyorum; toprağınızı en kısa sürede Pazar Ziraat Odamız tarafından kurulan Toprak Analiz Laboratuvarı’nda analiz ettiriniz ve toprağınızın durumunu öğrenin, toprağınızı tanıyın. Gübreyi de az kullanın, 25–5–10 NPK gübresini kullanın. Toprağın yapısını iyileştirir, verimini artırır. Çaykur’un önerdiği gübre de 25–5–10 NPK gübresidir. Toprağa fazla gübre vurarak fazla verim alınmayacağını anlamamız gerekmektedir. Toprağın da bir canlı olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum