1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre
Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre

Pazar Ziraat Odası'ndan uygun fiyata gübre

Çay mevsimi yaklaşırken Pazar Ziraat Odası gübre fiyatlarını açıkladı. Fiyatlar geçen senenin altına çekilirken taksitli ödeme seçeneği sağlandı.

A+A-

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, 2013 yılı çay gübresi satışlarına başladıklarını ifade ederek, “Pazar ziraat odası olarak 2013 yılı gübre satışlarımızı başlatmış bulunmaktayız. Çaykur’un bölgemizde yapmış olduğu araştırmalara göre toprağımıza en yakın olarak uygun görülen 25–5–10 NPK kompoze GÜBRETAŞ gübresini getirmiş bulunmaktayız. Son 2 yıldır getirdiğimiz ve dağıttığımız bu gübreden kullanan çiftçilerimiz çok memnun kalmış olup fiyat politikamız da çiftçilerimiz tarafından beğenilmişti. 2013 yılı gübre fiyatı 25–5–10 NPK gübrenin peşin fiyatı 1 tonu 1040 TL olup 1 Mayıs’a vadeli fiyatı 1050 TL olacaktır. Ziraat Odası olarak piyasada ihtiyacı karşılamak için 26 Nitrat gübreden de getirmiş bulunmaktayız. 26 nitrat gübre de peşin 750 TL 1 Mayıs’a vadeli 760 TL olarak satılacak. Piyasada gübre satışı yapanların çok olması çiftçilerimizin lehinedir. Çiftçi kardeşlerimin vadeli gübre alımında muhakkak fiyatları güzel analiz etmeleri gerekmektedir.” dedi.

nurettinince.jpg

Başkan İnce, toprağın gübrelenmesinden önce mutlaka analiz edilmesi gerektiğini de kaydederek, “Üreticilerimizin Pazar Ziraat Odamız tarafından kurulan Toprak Analiz Laboratuvarı’nda toprak analizi yaptırmaları daha sağlıklı gübre kullanımını da beraberinde getirecektir. Üreticilerimizin mutlaka toprağının durumunu öğrenip ona göre gübre kullanması gerekiyor. Tercihen 25–5–10 NPK gübrenin kullanımı neticesinde toprağın yapısı iyileştiği gibi verimi de artırır. Çaykur’un önerdiği gübre de 25–5–10 NPK gübresidir. Toprağa fazla gübre vurarak fazla verim alınmayacağını anlamamız gerekmektedir. Toprağın da bir canlı olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum