1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi hazır
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi hazır

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi hazır

Pazar Ziraat Doğa Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ise son başvuru Salı günü.

A+A-

Bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayacak olan Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi için geriye sayım başlarken, ziraat ve doğa bilimlerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ise son başvuru tarihi olan 15 Ocak Salı gününe kadar işlemlerini tamamlamaları gerektiği belirtildi.

abdullahuzun.20130112213636.jpg

Pazar İlçesi Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Uzun, Rize’nin ilçeleri arasında önemli bir ilke imza atılarak Pazar’da yüksekokulun ardından fakültenin de hizmete girdiğini belirterek, “Bir eğitim kenti olan Pazar için çok büyük önemi olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bu yıl öğrenci kaydı almaya başlayacak. Bu bizim için bir miladın başlangıcıdır. Tüm Pazar’da bu anlamda adeta bir seferberlik ilan edilmiştir. Fakültemiz ilk olduğundan ilk öğrencilerinin de çok değişik avantajlarla Pazar’da karşılanacaklarını düşünüyoruz. YÖK tarafından açılacak kontenjanların ful doluluk oranını yakalaması için elimizden ne geliyor, bize nasıl bir görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Öncelikle fakültemize bu yıl kayıt yaptırmayı düşünen öğrenci adaylarının Salı gününe kadar Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularını mutlaka tamamlamaları gerekmektedir. Kayıtlar 2 Ocak’ta başlamıştı, 15 Ocak Pazartesi günü ise sona erecek. Ziraat Fakültesi okumak isteyen, Doğa Bilimleri meraklıları mutlaka öncelikle başvurularını ÖSYM’ye yapsınlar.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum