1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarcılar eylemde sınır tanımıyor!
Pazarcılar eylemde sınır tanımıyor!

Pazarcılar eylemde sınır tanımıyor!

Rize'de kendilerine yer verilmediği gerekçesiyle eylem yapan Pazarcılar Derneği üyeleri şimdi de çocuklarını okuldan almak için dilekçe verdiler!

A+A-

Pazarcıların yeni eylemi!
Rize'de kendilerine yer verilmediği gerekçesiyle ailelerini geçindiremediklerini ve çocuklarını okutamadıklarını ileri süren Rize Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi bir gurup, çocuklarını okuldan almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Hazırladıkları dilekçeleri vermek için toplu halde Rize Valiliği'ne yürüyen pazarcılar, kendilerine yer vermediğini iddia ettikleri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı kast ederek; 'Bakırcı istifa ve Başbakana can feda, Bakırcı'ya elveda' şeklinde sloganlar attılar.
Rize Valiliği önüne gelen dernek üyelerine, güvenlik güçleri tarafından, toplu halde değil tek tek dilekçelerini verebilecekleri söylendi. Dernek üyeleri ise dilekçe verme haklarını kullandıklarını ve bunu da kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çıktılar. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’e çocuklarını okuldan almak istediklerine dair dilekçe veren dernek üyeleri gereğinin yapılmasını istediler.
Milli Eğitim’de soğuk duş!
Dernek üyelerinin bu isteklerinin karşılığında ilgili hükmü hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, “Devlet maddi sıkıntı nedeniyle okuyamayan çocukların masrafını karşılar. Bu konuda bir sıkıntınız varsa prosedürü bu yönde işletip çocuklarınızın okul masraflarını karşılarız” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine bazı dernek üyeleri ise çocuklarını devletin okutmasını kabul etmediklerini belirterek, "Biz bu ülkede yiyecek ekmek bulamıyorsak, çocuklarımızı da okutmanızı istemiyoruz." Şeklinde tepki verdiler. Rize Pazarcılar Derneği Başkanı Yavuz Koçan ve dernek üyeleri sıkıntı içinde olduklarını belirtip destek beklediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız