1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da, yerel sebzeleri canlandırma projesi
Pazar'da, yerel sebzeleri canlandırma projesi

Pazar'da, yerel sebzeleri canlandırma projesi

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yerel sebzelerin toplanması ve değerlendirilmesi projesi kapsamında çalışma başlatıldı.

A+A-

Mücahid UZUN
Pazar Meslek Yüksekokulu ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından meyve ve sebze üretimi başarı ile gerçekleştirildi.

myo10_fatih_seyis.jpg

Çalışmalarla ilgili, Pazar Meslek Yüksekokulu ve Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis şunları söyledi.“Pazar Meslek Yüksekokulu ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak geçtiğimiz yıl piyasada satılan karpuz fidelerinden satın alıp karpuz yetiştirmiştik. Bu yıl ise karpuz yanında domates, salatalık, patlıcan ve biber fidelerini kendimiz tohumdan yetiştirerek hem seralarımızda, hem de beton parsellerimizde dikimini yaptık. Pazar’ımızın uygun iklimiyle bitkilerimiz kısa sürede fide döneminden meyveye yatma aşamasına geçerek ürün vermeye başlamışlardır. Gerek naylon sera ortamında, gerekse açık havada yetiştirmek suretiyle verim potansiyellerine bakmak istiyoruz. Okulumuz görevlileri tarafından yapılan bu çalışmalar neticesinde bu ürün grubu bakımından yöre olarak ve okul alanımızda yüksek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalardan çıkacak sonuçlar bunu inşallah tekrar ortaya çıkaracaktır. Bu yıl adı geçen ürünlerde adaptasyon çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki yıl başlatacağımız "Yerel sebzelerin toplanması ve değerlendirilmesi" BAP projesi kapsamında yerel sebze genotiplerini de denemeye alacağız ve yerel sebze türleri çalışmalarını da canlandırmak istiyoruz. Bu çalışmadan çıkacak sonuçlar ileride inşallah bölge çiftçimize ek gelir olarak fayda sağlayacaktır”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum