1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 2 yıldır yapılmayan bu yol isyan ettirdi!
Pazar'da 2 yıldır yapılmayan bu yol isyan ettirdi!

Pazar'da 2 yıldır yapılmayan bu yol isyan ettirdi!

Pazar Cumhuriyet Mahallesinde çöken yola kütük serildi! Tüm başvurulara rağmen 2 yıldır yapılmayan yol adeta tehlike saçıyor!

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da Cumhuriyet Mahallesi yolunda 2 yıl önce yaşanan heyelanın ardından kütük serilerek sağlanan ulaşım tehlike saçıyor.

Mahalle sakinleri, 2 yıldır gitmedikleri kapı kalmadığını ancak yetkililerin kendilerini oyalamaktan öte bir icraatta bulunmadıklarını söyledi. Yıkılan yola geçici olarak 2 yıl önce serilen kütükler artık çürürken, yolun bir an önce onarılması istendi.

yol4.20140923201434.jpg

Mahalle sakinleri cenaze ve hastalık durumlarında araçların 20 kilometre dolanıp yolun diğer ucundan mahalleye ulaşabildiğini ifade ederek, “Burası Pazar şehir merkezinden 5 dakika uzaklıkta, ancak cenazemiz oldu, giden gelen isyan etti. Hasta olunca 112 ambulansı 20 kilometre öteden dolanıp gelebiliyor. Bu asırda, cumhurbaşkanının memleketinde bu rezillik kimin eseridir?” diye tepki gösterdiler.

Mahalle sakinlerinden Tülay Çoruhlu (40) çok zor şartlarda yolu kullanmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Yetkililer gelip bakıyor sonra da dönüp gidiyor. En son Afet Müdürlüğü yapacak dediler, oradan da para çıkmamış. Okul talebeleri buradan geçiyor. Yol olmadığı için servisimiz de yok. Yardım istiyoruz. Şehrin ortasında böyle bir mahalle yolu yok. Evimiz, her şeyimiz tehlikede.” dedi.

yol3.20140923201449.jpg

65 yaşındaki Müslime Çoruhlu; kütüklerden kurulan yolu geçerken düşerek ayağını ağrıttığını ifade ederek, “Bir de kar yağınca hiç geçemiyoruz. İhtiyar adam düştü az daha yuvarlandı buradan aşağıya. Gelin buradan geçerken ayağı kaydı düştü. Allah korudu kenara takıldı da aşağıya yuvarlanmadı. Allah aşkına bize bu çile yeter. 2 senedir böyle devam ediyor. Bugün yapılacak, yarın yapacağız oyalıyorlar. Gece yağmur yağınca ev mi gidecek, biz mi gideceğiz diye korkudan uyuyamıyoruz. Bu kadar yetkili var. Hangi yetkili bu işi çözecekse gelsin çözsün.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Besim Çoruhlu (67) ise “Cenazemiz oluyor 20 kilometre arkadan dolaşıyoruz. Gece hastamız oluyor ambulans gelmiyor. Arka yoldan dolanıyor. O gelene kadar hasta zaten ölür.” ifadelerini kullandı.

yol1.20140923201502.jpg

Burasının çile yolu olduğunu ve hastalara, cenazelere gidip gelemediklerini anlatan Hüseyin Saat (55) komşulara gidip gelemediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Hasta bayan, yaşlı bir insan, bir çocuk buradan düşüp ölürse bunun sorumluluğunu kim kabul edecek? Cenazemiz oldu, arabalar burada yığıldı, park edecek yer bulamadı. Üstten aşağı gelenler geri dönemedi, yığıldılar. Gerçekten zor durumdayız. Bırakın zor durumu, bu adam yıllardır elde ettiği birikimini buraya harcamış, ev yapmış. Bu ev yıkılırsa, çoluk çocuk içinde; diyelim mal gitti bir de can giderse ne olacak? Ne duyan ne dinleyen var. Ben ucuz bir paraya yapılabileceğini söyledim. Kimse kulak asmadı. İlla afet müdürlüğünden para bekleniyor. Oradan da para gelmeyince böyle kaldı. Biz aramızda para toplayıp bunu şimdiye yapardık. Türkiye şantiye olmuş, bizim burada şehrin göbeğinde sahile 500 metre; bakan yok ilgilenen yok. Bastın mı üzerine kayıyor.”

yol2.20140923201513.jpg

Arı peteklerini sırtında taşıyan 26 yaşındaki Tuncay Saat ise çektikleri çilenin ilgililer tarafından dikkate alınmasını isteyerek, “Yolumuz kapalı işkence çekiyoruz. Yukarıdan aşağı araba inince geri çıkamıyor. Biz de böyle uğraşıyor, sırtımızda yük taşıyoruz. Yetkililerin yardımını bekliyoruz ama kimsenin umurunda değil.” dedi.

Mahalle sakinleri yolun bir an önce yapılmasını isteyerek, memleketinde yaşanan bu rezaleti hazırladıkları dosya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceklerini ifade ettiler.

galeri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum