1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. “Pazar’da Bilime İlk Adım" TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarı açıldı
“Pazar’da Bilime İlk Adım" TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarı açıldı

“Pazar’da Bilime İlk Adım" TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarı açıldı

Necat Sağbaş Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen TÜBİTAK 4007 Pazar Bilim şenliği başladı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve üç gün devam edecek olan Pazar Bilim Şenliğinin açılışı Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi gerçekleştirdi.

fuar5-006.jpg

Açılış öncesi Kimya öğretmeni Tuğba Aşık ve Edebiyat öğretmeni Ulaş Türkan tarafından kimyasal maddelerle gösteri gerçekleştirildi. Gösteri sonrası parfüm yapımı, geometrik şekillerle resim çizimi, karekod uygulaması gibi projeleri tek tek inceleyen ve görevli öğretmelerden bilgi alan Kaymakam Terzi, projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

fuar3-010.jpg

TÜBİTAK tarafından onaylanan 118B761 numaralı 4007 projesi kapsamında 8 öğretmenin katılımı ve 16 atölye çalışması sonucunda 900 öğrenciye ulaşılması hedeflenen çalışmalarda, öğrencilerin tüm etkinliklere aktif olarak katılması ve bilimsel birçok süreci birebir yaşayarak öğrenmeleri amaçlanıyor.

ulasturkan6.jpg

Atölye lideri Ulaş Türkan, düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada “TÜBİTAK tarafından onaylanan 118B761 numaralı 4007 projemiz kapsamında 16 atölye çalışması ile 900 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu atölyelerde öğrencilerimiz tüm etkinliklere aktif olarak katılacak, bilimsel birçok süreci birebir yaşayacak. Sekiz öğretmenimizle yürüteceğimiz bu etkinliklerde öğrencilerimizde bilimsel farkındalık yaratmaya çalışacağız. Tüm bu etkinliklerin hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Ayhan Terzi’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nimet Büyük’e, büyük bir özveriyle çalışan atölye liderlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki iki gün boyunca Kendin Yap Sabununu, Newton’a Meydan okuyan Sıvı, Karekod ile Öğreniyorum, Penguen Dansıyla Algoritma Öğreniyorum, Bilim Esintileriyle Tiyatra Sporu gibi birçok etkinlikle 10.00 ve 16.00 saatleri arasında Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4007 etkinlikleri devam edecek.” dedi.

vid1.jpg

fuar8-003.jpg

fuar7-005.jpg

fuar4-008.jpg

fuar2-011.jpg

fuar02.jpg

fuar01.jpg

fuar1-012.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız