1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da bilimsel sergi
Pazar'da bilimsel sergi

Pazar'da bilimsel sergi

Pazar ilçesindeki okullarda geliştirlen projelerle üretimi yapılan eserler sergilenmeye başladı. sergide ilginç aletler de yer alıyor.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar’da Okul öğrencilerinin yıl boyunca üzerinde çalışarak ürettikleri projeler Mehmet Akif Pirim kapalı spor salonunda Kaymakam Yalçın Sezgin tarafından yapılan açılışla sergilendiler.




Fizik, Matematik, Biyoloji, Kimya gibi Fen Bilimlere ait projelerin yanında, sağlık konusu dallarına ait çalışmalar da sergide sunuldu.

Pazar’dan Endüstri Meslek Lisesi Sinyalizasyon ve Mekanik el aletleri, İMKB Anadolu Lisesi Fizik, Kimya ve Matematik oyunları,

Sağlık Meslek Lisesi Annelerin çocuklarıyla yaşadıkları sorunlar, Kız Meslek Lisesi el sanatları, Toki İlköğretim Okulu Güneş paneli ve ışıklı terlik, Veysel Vardal İlköğretim Okulu İl birincisi olarak Erzurum’da yarıştığı Matematik projesinde noktaların gizemli dünyası ve Haberal ilköğretim okulu da küresel ısınma ve teleferik isimli projelerini sundular.

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Bu tür etkinliklerin toplumun gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek,

 “Ülkenin düşünen, üreten bireylere ihtiyacı var. Günümüzde bilim ve teknoloji çok hızlı gelişiyor. Ezberci eğitim artık hedefine ulaşamaz.

Teknolojideki hızlı gelişimi yakalamak için en büyük görev eğitimcilere düşmektedir. Geleceğimize ışık tutacak bilim adamları işte bu bilim şenliklerinde ortaya çıkacaktır.

Emeği geçen tüm öğrencileri ve öğretmenleri kutlarım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum