1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da çay ve kivi yetiştiriciliği semineri
Pazar'da çay ve kivi yetiştiriciliği semineri

Pazar'da çay ve kivi yetiştiriciliği semineri

Pazar TOKİ İlköğretim Okulu'nda velilere yönelik, çay ve kivi yetiştiriciliği semineri düzenlendi.

A+A-

Pazar’da Okul Veli El Ele (OVELE) projesi kapsamında TOKİ İlköğretim Okulu, Pazar Ziraat Odası ve Lipton Çay Fabrikalarının ortaklaşa hazırlamış olduğu, çay ve kivi yetiştiriciliği semineri düzenlendi.

Pazar TOKİ İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminer, Okul Müdürü Mustafa Duran’ın her yaşta eğitimin önemini vurguladığı konuşmayla başladı. Ardından Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce,  proje hakkında kısa bir bilgi verdi.

toki4.20120306221254.jpg

Seminerin 1. oturumunda Ziraat Mühendisi Emine Yıldız, toprak analizinin önemini vurgulayarak tarımla uğraşan vatandaşların mutlaka toprak analizi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

toki2.20120306221319.jpg

Ziraat Mühendisi Akar Şanal ise gübreleme konusunda bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar konusunda bilgi vererek, mutlaka toprak analizi sonucuna göre gübreleme yapılması gerektiğini anlattı. Seminer arasında verilen kokteylde, veliler ve uzman kişilerin konuyla ilgili iletişimi sağlandı.

toki3.20120306221332.jpg

Seminerin 2. oturumunda ise Samsun Karadeniz Araştırma Enstitüsünden Dr. Kibar Ak, zararlılarla organik mücadele konusunda bilgilerini paylaştı.

Seminer, Lipton Çay Fabrikası’nın, Çayda Sürdürülebilirlik Proje Koordinatörü Halil Sarı’nın sunumuyla son buldu.

toki1.20120306221346.jpg

Okul Müdürü Mustafa Duran, velilerin kaliteli ürün, bol kazanç elde etmelerini amaçlayan seminerin faydalı olduğuna inandıklarını belirterek, bu tür etkinliklere yıl boyunca devam edileceğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum