1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da cenaze hizmetleri ücretsiz oluyor
Pazar'da cenaze hizmetleri ücretsiz oluyor

Pazar'da cenaze hizmetleri ücretsiz oluyor

‘Ölmek parayla değil’ sözü Pazar'da gerçek oluyor. Cami Derneği teklif etti, belediye kabul etti ve cenaze işleri ücretsiz oluyor.

A+A-

PAZAR53
Pazar Cami Yaptırma Derneği tarafından ilçede cenaze işlerinin ücretsiz yapılması amacıyla başlattığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. Daha önce çeşitli tartışmalara neden cenaze sorunu, yeni dernek yönetiminin konuya el atmasıyla çözüme kavuşturuluyor.

kasimokumus_muftuvedatbassa.jpg

Pazar Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kasım Okumuş, cenaze hizmetlerinin Rize Merkez hariç hiçbir ilçede ücretsiz olmadığını ve Pazar’dan bir ilki başlatacaklarını söyleyerek, “Derneğimiz, belediyemiz ve ilçe müftülüğümüzün ortaklaşa hizmetiyle artık ilçemizde cenaze hizmetleri ücretsiz olacak. Belediyemiz; tabut, kefen, cenaze örtüsü, mezar tahtaları ve cenaze arabasını karşılayacak. Müftülüğümüz yıkama ve din görevlilerinin organizasyonunda sorumluluk alacak. Dernek olarak bizler de işin organizasyonunu üstleneceğiz. Cenaze sahibi, Sahil Camii Morgu’nun önündeki panoda her gün güncellenecek din görevlisinin telefon numarasını arayarak ücretsiz cenaze hizmetinden faydalanabilecek.” dedi.

Başkan Okumuş, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve hizmetin de önümüzdeki haftadan itibaren başlatılacağını ifade etti. (Kaynak: pazar53.com)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum