1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Femin-Art'tan uluslararası resim sergisi
Pazar'da Femin-Art'tan uluslararası resim sergisi

Pazar'da Femin-Art'tan uluslararası resim sergisi

Genel Başkanlığını Şükran Üst'ün yaptığı Femin-Art'ın Pazar'da açtığı sergide 25 ülkeden gelen ressamların eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

A+A-

Pazar’da Uluslar arası Kadın Sanatçılar Derneği Femin-Art üyesi 25 ülkeden gelen ressamlar tarafında yapılan resimler, Pazar Belediyesi giriş katında düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin uluslararası boyutu nedeniyle önemli olduğuna vurgu yapan Femin Art Pazar Şube Başkanı Melek Asiye Biber, katılımcılara teşekkür etti. Femin-Art Genel Başkan Yardımcısı Hacer Sarı ise yaptığı konuşmada, Pazar’da bu tarz bir etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise sanata verdikleri değerden ötürü Femin-Art yetkililerini tebrik etti.

fem1.20140925133244.jpg

Tunuslu konuk kamu görevlilerinin de katıldığı sergi açılışında son konuşmayı yapan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ise ilçede sanat anlamında ortaya konan faaliyetlerin güzelliğine dikkat çekerek, “İlçemizde 2.kez beraberce bu sergiyi yapma bahtiyarlığına erdik. Geçtiğimi yıl İlçe girişinde yaklaşık 50 metreyi aşan bir duvar boyaması gerçekleştirilmişti. İlçemize çalışmalarıyla farklı bir kimlik kattılar. Bu yıl ise daha fazla halkın katılımı ile sergi organizasyonu düşündük. Bunu Pazar Meydanında birlikte yapacaktık; ancak, bölgemizde iklim bizim istediğimiz paralel de gidemiyor. Bu nedenle Kapalı Spor Salonunda düzenlemek zorunda kaldık. 25 Farklı ülkeden 40 sanatçı katıldı. Kapalı Spor salonunda olunca ilçe halkı ile fazla iç içe olamadık. Bunu telafi etmek için bugün burada sergi açmakla telafi etmek zorunda kaldık. Tunus’tan Mısır’dan ve Irak’tan misafirlerimiz vardı. Arapça konuşan sanatçılarımız da şeref verdiler. Ardından Kaymakamlarımızın gelişi ve Femin-Art’ın da kabul edişi ile birlikte bizde beraberce sergi açmayı tasarladık. Biz ülkemizde olan güzellikleri onlarla da paylaşmayı arzu ettik. İnşallah hedeflendiğimiz noktaya ulaşırız. Ben serginin açılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Femin-Art yöneticilerine Kültürler arası kaynaşmayı sağlamak için yaptıkları çalışmalardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

fem2.20140925134101.jpg

Yapılan konuşmaların ardından plaketler verilirken, serginin açılışı gerçekleştirildi.

galeri.gif

video.gif


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum