1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da gündüz vapur gezisi akşam görsel şölen
Pazar'da gündüz vapur gezisi akşam görsel şölen

Pazar'da gündüz vapur gezisi akşam görsel şölen

Pazar'da Cumhuriyet Bayramı erken başladı. Çelenk töreni ve vapur gezisiyle başlayan tören akşam havai fişek gösterisi ve tulum şenliği ile devam etti.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü, Cumhuriyet Bayramı törenleri Pazar’da görsel şölene dönüştü.

cumhuriyet12.jpg

Saat 13.00’de Belediye Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler, akşam aynı meydanda düzenlenen havai fişek ve ardından da tulum eşliğinde horon gösterileriyle devam etti. Törenler geniş bir katılımla gerçekleşirken, coşku içerisinde geçti.

cumhuriyet10.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan, Yüzbaşı Garnizon Komutanı Ömer Kodaman ve Belediye Başkanı Ahmet Basa ile mecliste grubu bulunan siyasi partilerin çelenk sunumuyla başlayan törene; İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, STK ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

cumhuriyet11.jpg

Çelenk sunma törenin ardından Kaymakam Selçuk Aslan makamında tebrikleri kabul etti.

cumhuriyet9.jpg

VAPUR İLE SAHİL TURU

Saat 14.00’de Rize Belediyesine ait Dursun Kaptan adlı şehir hatları Vapuru Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü vesilesiyle kiralanarak vatandaşlar sahil gezisine çıkarıldı.

cumhuriyet5.jpg

Yoğun bir ilginin yaşandığı programda Pazar Soğuksu Limanına demir atıp daha sonra Arhavi istikametine doğru hareket eden vapur tamamen dolarken, burada mini bir kokteyl ve yöresel müzik ziyafeti de sunuldu.

cumhuriyet6.jpg

Bazı denizcilerin ise kendi tekne ve sandallarıyla vapura eşlik ettikleri gözlendi. Vapur gezisine Hemşin kaymakamı Hamza Türkmen de katıldı.

cumhuriyet4.jpg

MEYDANDA GÖRSEL ŞÖLEN

Saat 18.00’de ise Pazar Meydan Parkı’nda Kaymakam Selçuk Aslan’ın da katılımıyla adeta görsel bir şölen yaşandı.

cumhuriyet1.jpg

Kaymakam Aslan, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümünü Pazar’da coşku içerisinde kutlamak için bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yılını kutluyoruz. Tüm millet olarak bu coşkuyu paylaşmak adına toplumumuzun her kesimini kutlama programına dahil edebileceğimizi düşündük. O anlamda çağın dönüşümüne uygun organizasyonlar yaparak gönüllü katılım sağlanmasını amaçladık. Bu anlamda tertip komitesi olarak akşam da bir etkinlik olsun amacıyla son dönem dilek balonlarının son derece popüler olmasından yola çıkarak biz de bir öğrencimizin fikri üzerine havai fişekler eşliğinde 91. yılda 91 dilek balonu uçurduk. Hakikaten bu programa oldukça güzel bir derinlik ve coşku kazandırdı. Dilek balonlarımızın irtifa kaydetmesi gibi memleketimizde de huzur ve kardeşliğin yükseleceğine inanıyoruz.” dedi.

cumhuriyet3.jpg

TULUM EŞLİĞİNDE HORON

Pazar’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları havai fişek gösterisi ve dilek balonlarının uçurulmasının ardından tulum eşliğinde horon oynanmasıyla devam etti.

cumhuriyet2.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan’ın da girdiği horon halkası giderek büyürken vatandaşlar geç saatlere kadar meydanda eğlendi.

cumhuriyet8.jpg

Cumhuriyet Bayramı törenleri sabah aynı meydanda düzenlenecek törenlerle devam edecek.

cumhuriyet7.jpg

galeri.gif

video.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum