1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA HALK EĞİTİM FİNAL SERGİSİ
PAZAR'DA HALK EĞİTİM FİNAL SERGİSİ

PAZAR'DA HALK EĞİTİM FİNAL SERGİSİ

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi siyaset meydanına döndü!

A+A-

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce 2014-2015 eğitim-öğretim yılında merkez ve köylerde düzenlenen mesleki, sosyal ve kültürel kursların yılsonu sergisi geniş bir katılımla açıldı.

serg2-001.jpg

Seçim öncesi olması nedeniyle siyasetçilerin öne çıktığı sergiye milletvekili adayları ve çok sayıda politikacı da katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan’ın yanısıra sergiye AK Parti Rize Milletvekili adayı Hikmet Ayar, CHP adayı Tahsin Ocaklı, MHP adayı Cem Kazmaz ve Ömer Ökten, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, kursiyerler katıldı.

serg11-001.jpg

Sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken miniklerden oluşan halk oyunları ekibinin tulum eşliğinde oynadıkları horonla program renklendi. Minik öğrencinin çaldığı tulum, protokol tarafından büyük alkış aldı.

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Celil Çakıroğlu, yaptığı açılış konuşmasında kurs hakkında bilgiler verdi. Çakıroğlu 2014-2015 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik alanda 153, okullar hayat olsun projesi kapsamında 8, seminer konferans kapsamında 21 faaliyet olmak üzere toplamda 182 kurs açtıkların söyleyerek 1204’ü erkek ve 2355’ü kadın toplam 3559 kursiyere ulaştıklarını söyledi.

serg9-001.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan da yaptığı konuşmada, geçen yıllarda nüfusun büyük bölümüne hitap eden bir kursiyer sayısına ulaştıklarını ve bir taban oluştuğuna dikkat çekerek, eğitimde de Pazar’ın önemli bir yükseliş yakaladığını söyledi.

serg10-001.jpg

Belge töreninin öncesinde son konuşmayı yapan İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Sayın Kaymakamımız ilçemizdeki kursiyerlerin sayısının 3 bin 559 olduğunu, daha önceki yıllarda ise bu rakamın 5 bin civarında olduğunu ifade ettiler. Demek ki ilçemizdeki her 9 vatandaşımızdan biri buraya gelip kurslarımıza katılmış, kendini geliştirmiş. Şimdi ilçede yapılacak olan havalimanının ardından hareketlilik artacak. Bölgeye gelecek olan turistlere sizler ürettiğiniz ürünlerinizi gösterme, satma imkânı da bulacaksınız.” dedi.

serg1-001.jpg

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere plaketleri, protokol tarafından takdim edilirken, serginin açılışı için gerçekleştirilen kurdele kesme töreni ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Kurdeleyi kesmek için siyasiler öne çıkarken Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın bu güzergâhta kendine yer bulamaması dikkat çekti.

serg4-001.jpg

Açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezerek kursiyer ve hocalarından bilgi aldılar. AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, ürünleri çok beğendiğini ifade ederek, “Ne kazar zaman açık kalacak sergi? Uygun bir zamanda eşimle birlikte gelip alışveriş yapmak istiyorum” şeklinde ilgisini ortaya koydu.

serg3-001.jpg

Bugün ve yarın açık olacak serginin, Cumartesi ve Pazar günü ise kapalı olacağı, Pazartesi günü de toplanarak sona ereceği öğrenildi.

galeri.gif

video1.png

serg13-001.jpg

serg12-001.jpg

galeri.gif

serg8-001.jpg

serg7-001.jpg

galeri.gif

serg5-001.jpg

serg6-001.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum