1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA KALABALIK SALONA SIĞMADI
PAZAR'DA KALABALIK SALONA SIĞMADI

PAZAR'DA KALABALIK SALONA SIĞMADI

Pazar'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı programda tarihi bir kalabalık yaşandı.

A+A-

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Rize Pazar Müftülüğü tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk katıldı.

konf6.jpg

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa çok sayıda davetli katıldı. Kalabalık salona sığmayınca sahneye kurulan platformla izleyici kabul edildi. Birçok kişi de programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

konf3.20130416010441.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Pazar Merkez Camii İmamı İbrahim Pişkin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

konf2.20130416010503.jpg

Kısa bir açılış konuşması yapan Pazar Müftüsü Vedat Başsan, Kutlu Doğum haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade ederek, katılımcıların ilgisine teşekkür etti.

Pazar kaymakamı Selçuk aslan ise yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamber’in, gelişiyle dünyaya ışık verdiğini ve  ümmetine rehberlik ettiğini söyledi.

hayrettinozturk1.jpg

Kaymakam Selçuk’un ardından mikrofona gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kur’an-ı kerim okuyarak başladığı sohbetinin öncesinde verdiği selama, salondan zayıf bir karşılık alınca, “Size selam verildiğinde ya selamı layıkıyla alın, ya da daha güzeliyle karşılık verin. Ne layıkıyla aldınız ne de güzeliyle karşılık verdiniz. Hâlbuki bu selam; cennet ehlinin selamıydı. Melekler cennete geldiğinde bu selamla sizleri karşılayacak” dedi.

Salondan ise “Hocam Kur’an-ı Kerim’i öyle güzel okudunuz ki nefesimizi kestiniz. Ondan sesimiz çıkmadı” şeklinde gelen cevap, gülüşmelere neden oldu.

Program, Prof. Öztürk’ün ‘İnsan ve İnsan Onuru’ konulu konferansıyla devam etti.

konf1.20130416010519.jpg

konf4.20130416010850.jpg

konf5.20130416010751.jpg

fotogaleri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum