1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da kapalı yol tepkisi
Pazar’da kapalı yol tepkisi

Pazar’da kapalı yol tepkisi

Pazar ilçe giriş yolunun düzenleme nedeniyle 3 aydır trafiğe kapatılması hem esnaf hem de vatandaşı perişan etti.

A+A-

Rize Pazar"da sahil yolunun Rize tarafındaki girişinde 3 ay önce başlayan çalışmalar gerekçe gösterilerek, ilçeye giriş yolunun kapatılması tepkilere neden oluyor.
İlçe merkezden Çayeli, Rize veya bu güzergâhtaki köy ve mahallelere gidecek olanlar Ardeşen tarafından dönüş yapıyorlar. Aynı şekilde Rize istikametinden Pazar"a gelen araçlar da şehrin son noktası olan Lise önünden dönmek zorunda kalıyor.





Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Bu kadar da düşüncesizlik olmaz. Bir şehrin il, ilçe, köy ve mahalleleriyle olan bağlantı yolu 3 ay kapalı bırakılır mı? Madem bu iş bu kadar uzayacaktı, neden alternatif geçici bir güzergâh belirlenmedi? Hemen hastanenin yanındaki bu güzergâhta bir kaza meydana gelse ambulans ancak Ardeşen yoluna girip dönmek zorunda. Pazar"daki olaya Rize"den ambulans çağrılsa daha erken müdahale eder." şeklinde konuştular.

Bu istikametteki köy ve mahalleye gidecek kişinin kilometrelerce yol dönerek evini bulduğunu söyleyen vatandaş, "Karadeniz Sahil Yolu"nun en berbat projesi Pazar"da uygulandı. Gösterilen tepkiler üzerine de bu çalışma başlatıldı. Acaba halkın haklı tepkisine karşı başlatılan çalışmalar nedeniyle yine halkı mı cezalandırmak istiyor birileri?" diye konuştu.

Çalışmaların da ağır aksak yapıldığını ifade eden vatandaşlar, "Şu anda herhangi bir çalışma da yok. Ne zaman biteceği ise belli değil. Ancak yol hala kapalı. Hiç olmazsa bu yoldan geçit versinler. Kendileri çalışırken, geçerken yolu açıyorlar, akşam kapatıyorlar.” diye tepki gösterdiler.

Pazarlı esnaflar ise yolun kapatıldığı andan itibaren işlerin bıçak gibi kesildiğini belirterek, "Transit yola giren araç Pazar'a zaten uğramıyor. Bu işi Çayeli iyi biliyor. Gitsin oradan örnek alsınlar. Çayeli girişinde araçlar ister istemez ilçeye uğruyor. Nadiren transit devam eder. Ona rağmen çalışma var diyerek transit yolu da çoğu zaman kapatıyorlar ve tüm geçişler ilçe merkezden oluyor. Bu da esnafı memnun ediyor. Bizde ise tam tersi uygulama var. Bu ne çelişkidir?" ifadelerine yer verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum