1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da kendi adını taşıyan laboratuvarı açtı
Pazar'da kendi adını taşıyan laboratuvarı açtı

Pazar'da kendi adını taşıyan laboratuvarı açtı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Pazar'da kendi adını taşıyan Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarının açılışını yaptı.

A+A-

HÜSEYİN BAŞTOPÇU
Pazar’da bir süre önce yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan; Pazar – Çamlıhemşin Ziraat Odaları Başkanlığı, Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı’nın resmi açılışı bugün, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

nurettinince_analiz03.jpg

Pazar Ocak Köyü Sahil Mevkiindeki hizmet binasında gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, oda olarak önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “1963 yılında kurulduk. Göreve geldikten sonra gerek hizmet binası alımında gerekse personel anlamında köklü değişiklikler yaptık. Belediye pasajında 9 adet dükkân, çay fabrikası arazisi ve 2 arsa alarak aktiflerimizi yükselttik. Ayrıca 2 sözleşmeli personel, 5 ziraat mühendisi olmak üzere 7 personelle Pazar tarımı ve halkımıza hizmet sunmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Açmakta olduğumuz toprak ve bitki analiz laboratuarı; Pazar Ziraat Odamızın öncülüğünde, Çamlıhemşin Ziraat Odamızın ortaklığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Rize Borsası ve Lipton grubunun yardımlarıyla yaklaşık 300 bin TL harcanarak bölgemizin hizmetine sunulmuştur. Yardımlarını esirgemeyen başta genel başkanımız Şemsi Bayraktaroğlu olmak üzere, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan beye ve Lipton grubuna ayrıca tüm faaliyetlerimizde yanımıza bulunan Gıda Tarıma ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze, Pazar halkı ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projeyle, Pazar Ziraat Odası Meclisi’nin almış olduğumuz karar gereği; Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin ilçemizin çiftçilerinin toprak analizleri tamamen ücret alınmadan yapılmaktadır. Ayrıca kendilerine eğitimler de verilmektedir.” dedi.

tzob_analiz04.jpg

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise yaptığı konuşmada, üreticilerin desteklenmesi anlamında önemli çalışmalarda bulunduklarını anlatarak, “Biliyorsunuz geçmiş yıllarda hazırlanan bir çay kanun tasarısı vardı. Biz buna müdahale etmek zorunda kaldık. Bu kanun Çaykur’un tasfiyesini öngören aynı zamanda Çaykur’u tasfiye ederek özel sektörü güçlendirmeyi düşünen bir anlayışla hazırlanmıştı. Biz buna müdahale ettik ve gündemden kaldırdık. Bugünlerde yeni bir çay kanunu tasarısı hazırlanıyor. İnşallah bizim görüşümüze açılacak. Orada çiftçilerimizin ve üreticilerimizin beklentileri doğrultusunda bu kanunun hazırlanmasını sağlayacağız. Burada Çaykur önemlidir. Çaykur’u ortadan kaldırdığınızda bundan hem çay sektörü hem de üreticimiz fevkalade zarar görecektir. Çaykur’a bu manada destek veriyorum.” diye konuştu.

kaymakam_analiz04.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan da yaptığı konuşmada, “Büyük Atatürk’ün güzel bir sözü vardır. ‘Köylü milletin efendisidir’ der. Biz sadece bu kısmını alırız. Sözün bütünü; gerçek müstahsil. Yani gerçek üretici olan köylü, milletin efendisidir. Tarım, hakikaten çok önemli ve stratejik bir sektör. Yokluğunda farkındayız. Ekonominin temelidir tarım. Profesyonelleşmeye ihtiyaç var. Diğer anlamda, Türkiye’de önemli ölçüde tarım profesyonelleşme yolunda ama istenilen noktada değil. Bunun için de köylülükten çiftçiliğe topyekûn geçebilmeliyiz. Tarım sektöründeki dönüşüm, daha da hızlanır.” ifadelerini kullandı.

analiz01.jpg

Plaket töreninin ardından, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kendi adını taşıyan; Pazar – Çamlıhemşin Ziraat Odaları Başkanlığı, Ş. Şemsi Bayraktar Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarının açılış kurdelesini, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Pazar Ziraat Odası başkanı Nurettin İnce,  TZOB Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Yönetim kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu ile birlikte kesti.

analiz02.jpg

Açılış törenine, ayrıca, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Pazar Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, MHP Pazar İlçe Başkanı Ziya Üstbaş, İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdür yardımcısı Hasbi Koca, Pazar Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, Pazar Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Turan Karahan, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Memoğlu, Pazar Muhtarlar Odası Başkanı Ali Rıza Avcı, Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Sadık Ergüven, Çayeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Demirci, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kaboğlu, Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber, Borçka Ziraat Odası Başkanı Osman Tonyalıoğlu ile çevre illerin Ziraat Oda Başkanları, DOKA, Lipton, Rize Ticaret Borsası yetkilileri ve muhtarlar da katıldı.

fotogaleri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum