1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da küresel ısınma sunumu
Pazar'da küresel ısınma sunumu

Pazar'da küresel ısınma sunumu

Dünyanın geleceğini tehdit eden en büyük tehlike olarak addedilen "Küresel Isınma" ile ilgili, öğrenciler tarafından hazırlanan sunum ilgiyle izlendi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar’da dünyanın geleceğini tehdit eden küresel ısınmanın etkileri ve alınması gereken tedbirlerle ilgili lise öğrencilerin hazırladığı bir sunum gerçekleştirildi.




 
Pazar Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sunumda Kız Meslek Lisesinden Ayşegül Çatan; Küresel ısınma nedir? Sorusunun cevabını irdelerken Sağlık Lisesi öğrencisi Ayfer Öztürk de küresel ısınmanın dünya üzerinde olası etkileri hakkında topladığı bilgileri atlardı. Pazar İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayhan Kurt küresel ısınmanın denizler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi.

Pazar İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Hür ise küresel ısınmanın Fizyolojik etkisini anlattı. Pazar Atatürk Lisesi öğrencisi Merve Telatar, “Nasıl yaşıyoruz?” sorusu üzerinde değerlendirmelerde bulunurken, Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Taner Şenyüz de küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgiler aktardı.

Pazar Kaymakamı Yalçın sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nafız Sağlam, idareci ve öğrencilerin katıldığı sunumda şu görüşlere yer verildi; “Karbondioksit, yeryüzüne gelen güneş ışınlarını belli bir yükseklikte tutuyor. Tutulan ışınlar yeryüzünün ısınmasına sebep oluyor. Sıcaklığın artışıyla buzulların ve ekim alanlarının küçülmesi dolayısıyla üretimin azalması insanlığın sonunu getirecektir.

Karbondioksitin fazlalaşması dengeleri altüst edecek ve hayatı bunaltıcı hale getirecektir. Böyle giderse, oksijen yerine karbondioksit soluyacağız. Tüm dünyanın asli sorunu haline gelen küresel ısınma karşısında etkin önlemler alabilmenin temelinde kaynakların verimli kullanılması şartı asla unutulmamalıdır. Türkiye de denize kıyısı olan 27 ilde ciddi zararlar söz konusu olabilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum