1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da muhtarlara nüfus bilgilendirmesi
Pazar'da muhtarlara nüfus bilgilendirmesi

Pazar'da muhtarlara nüfus bilgilendirmesi

Pazar Nüfus Müdürü Hasan İstif, adres ve evlendirme işlemleri konusunda köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

A+A-

NACİ GÜVEN
Pazar Muhtarlar Derneği salonunda yapılan toplantıda Nüfus Müdürü Hasan İstif tarafından muhtarlara önce evlendirme işlemleriyle ilgili bilgiler verildi.

Müdür İstif, bu konuda muhtarların daha detaylı bilgi sahibi olmalarının önemini vurgulayarak, evlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti.

muht3.jpg
 
Toplantının ikinci bölümünde ise muhtarlara adres konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ile uyulması gereken yasal kurallar hatırlatılarak gerçek dışı adres beyanı konusunda azami dikkat ve titizliğin gösterilmesi gerektiği hususları hatırlatıldı.


muht1.jpg 
Nüfus Müdürü Hasan İstif, vatandaşların gerçek dışı adres beyanına tevessül etmemeleri gerektiğini belirterek, “Beyan edilen adreslerin ay sonlarında muhtarlıklara gönderilen FORM D belgeleriyle kontrol ediliyor. Ayrıca ihbar, şikayet veya beyandan şüpheye düşülmesi durumunda da kolluk kuvvetlerince tahkikat yapılmaktadır. Beyan edilen adreste oturmadığının anlaşılması halinde ilgilisine 710 TL para cezası verilmektedir. Ayrıca vatandaşların adres değişikliklerini 20 iş günü içinde oturdukları yerin nüfus müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Aksi durumda 354 TL para cezası ile karşılaşacaklar” dedi.

muht2.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum