1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da şiddetli yağışlar hasara neden oldu
Pazar'da şiddetli yağışlar hasara neden oldu

Pazar'da şiddetli yağışlar hasara neden oldu

Şiddetli yağış ve fırtına Pazar Kuzayca (Suminat) Köyü’nde büyük hasara neden oldu. Köyün yarısına 3 gündür elektrik verilemiyor.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesi Kuzayca (Suminat) Köyü’nde fırtına ce şiddetli yağışlarda büyük hasar oluştu.

Köyde kullanılmayan bir ev ve bitişiğinde ot deposu serender hasar görürken, çok sayıda ağaç kırıldı, elektrik direkleri devrildi. Köyün büyük bölümüne elektrik verilemezken su şebekesinde meydana gelen arıza giderildi.

heyelan01.jpg

Köy Muhtarı Yaşar Uyumaz, meydana gelen fırtınada köyde büyük hasar oluştuğunu ve tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade ederek,  “Aşırı bir yağışla 5-10 dakika içerisinde bütün büyük ağaçlar yıkıldı, elektrik direkleri söküldü, su şebekesi hasar gördü. Bu afeti ilgili birimlere bildirdik kısmen elektrik verildi. Köyün yarısında şu an elektrik yok. Büyük tehlike atlattık. İçerisinde insan olmayan bir ev ve bir otluk kısmi olarak heyelandan etkilendi. Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Yıkılan ağaçların kapattığı yollar çekici yardımıyla açılıyor şu an. Elektrik direkleri de bugün itibariyle yerlerine takılmaya başladı.  Su arızamızı giderdik. Allah devletimize zeval vermesin. Ancak henüz köyün yarısında elektrik yok. Bugün itibariyle de sağolsun ilgili kurum arızanın tamamının giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” dedi. 

galeri.gif

HABERİN VİDEOSU:

galeri.gif

heyelan.jpg

heyelan4.20140920215835.jpg

galeri.gif

heyelan2.20140920215851.jpg

heyelan3.20140920215942.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum