1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Uğur Mumcu'yu anma töreni
Pazar'da Uğur Mumcu'yu anma töreni

Pazar'da Uğur Mumcu'yu anma töreni

20 yıl önce öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu, Pazar’da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde gazeteci yazar Uğur Mumcu, 20. ölüm yıldönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.



Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Pazar Belediye Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Rize ve Pazar TGB üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından Uğur Mumcu posterinin altında mum yakıp şarkılar söyledi.

tgb1.jpg

TGB Rize İl Başkanı Kemal Özgür Kahraman, TGB’nin il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşların katıldığı anma törenine basın açıklamasını TGB Pazar Şube Başkanı Ebru Yüksel okudu.

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’de emperyalist güçler tarafından katledildiğini söyleyen Yüksel, “Uğur Mumcu, 20 yıl önce bugünkü fotoğrafı ortaya koymuştur. Yaşasaydı, bugünkü yapı uygulanamazdı. Bugün bütün antiemperyalist kimlik taşıyan gazeteci, bilim insanı ve askerlerimiz zindanlara atılmış, hukuksuz bir şekilde savunmaları alınmadan uyduruk, sözde delillerle infaz edilmişlerdir.” dedi.

tgb4.jpg

Konuşması sık sık, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi. Atatürk gençliği görev başında. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Zaman aşımı kabullenilemez” şeklinde atılan sloganlarla kesilen Ebru Yüksel, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir Uğur Mumcu öldürüldü, milyonlarcası doğdu. 2001’de işlenen Gaffar Okkan cinayeti de aynı kafa, aynı eller ve aynı emperyalistlerin oyunudur. Unutmadık, unutmayacağız.”

Uğur Mumcu hakkında okunan şiir ve söylenen türkülerin ardından anma programı, olaysız şekilde tamamlandı.

tgb3.jpg

tgb2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
39 Yorum