1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 'Vergi Haftası' etkinliği düzenlendi
Pazar'da 'Vergi Haftası' etkinliği düzenlendi

Pazar'da 'Vergi Haftası' etkinliği düzenlendi

Rize'nin Pazar ilçesinde, Vergi Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

A+A-

Pazar Vergi Dairesi Müdürü Ersevinç Yılmaz, Vergi Haftası dolayısıyla vatandaşlar ve öğrencilere vergi bilincinin artırılmasına yönelik bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek, ''Kutlamakta olduğumuz 23. Vergi Haftasının kendilerine hizmet sunmaktan onur duyduğumuz mükelleflerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim'' dedi.     

Vergi Haftası'nın amacının vatandaşların vergi ödeme bilinci ve alışkınlıklarının geliştirilmesine yardımcı olmak, devlet ile mükellef arasındaki ilişkileri düzenli hale getirmek olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir ülkenin kalkınması insanların refah seviyelerinin yükselmesi, ancak topladığımız verginin büyüklüğü ile gerçekleşir. Bunun için de kaynakların adil bir biçimde vergilendirilmesi, belge ve kayıt düzeninin yerleştirilmesi, muhasebe sisteminin iyi işletilmesine ihtiyaç vardır. Unutulmamalıdır ki itibarlı bir devlet olmak, itibarlı bir devletin vatandaşı olmak ancak ekonomik açıdan güçlü olmakla gerçekleşir'' ifadelerini kullandı.    

vergidairesi1.jpg 

TAHSİLAT ORANI YÜKSEK
Oda temsilcileri ve kooperatiflerle ortak çalışmaları sonucunda il geneli baz alındığında yüksek bir tahsilat oranı yakaladıklarını belirten Yılmaz, “Hiçbir mükellefimize kanuni işlem yapmadan, icraya vermeden tahsil yönüne gittik ve sonuçta başarılı olduk. Bize bu kolaylığı sağlayan ve vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükelleflerimize çok teşekkür ediyoruz. Mükellefler arasından seçilecek 3'er mükellefi işyerinde ziyaret ederek başkanlığımız tarafından gönderilecek olan hediye kitini kendilerine takdim edeceğiz” dedi.

vergidairesi07.jpg

Yılmaz, hafta dolayısıyla Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ile Belediye Başkanı Ahmet Basa'yı makamlarında ziyaret ettiklerini kaydederek, ayrıca vergi dairesi müdürlüklerinin yetki alanı içerisindeki 3 ilköğretim ve ortaöğretim okulunun da ziyaret edilerek, öğrencilere vergi konusunda bilgilendirme amaçlı konuşmalar yapılacağını, konferanslar düzenleneceğini ve öğrencilere çikolata, şeker ile Defterdarlıkça yaptırılacak hediyelerin dağıtılacağını söyledi.

vergidairesi03.jpg

vergidairesi02.jpg

vergidairesi04.jpg

vergidairesi053.jpg

vergidairesi06.jpg

vergidairesi08.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum