1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR
PAZAR'DA VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR

PAZAR'DA VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR

Vergi haftası dolayısıyla Pazar Vergi Dairesi Müdür ve çalışanları bir dizi ziyaretlerde bulunarak etkinliklere katıldılar.

A+A-

Pazar Vergi Dairesi Müdürü Galip Kayhan ve vergi dairesi çalışanları, vergi haftası kapsamında Kaymakam Selçuk Aslan ve STK temsilcileri ile esnafları ziyaret ederek hafta hakkında bilgi verdiler.

Müdür Kayıhan, Kaymakam Aslan'ı ziyarette; sunulan hizmetler ve hafta kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

vergi8.20150228125108.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan kurumun görev sahasına giren konular ve Pazar Vergi Dairesi Müdürlüğünün hizmet sunumu konusunda değerlendirmelerde bulunarak tüm çalışanların Vergi Haftasını kutladı.

vergi10.20150228125157.jpg

Vergi bilincinin topluma yayılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Aslan, “Bunun için vergi tabanının genişletilmesi, oranların düzenlenmesi, ekonomik hayatın kayıt altına alınması gerekiyor. Hepsinden önemlisi, verginin; tüm toplum olarak sunulmasını beklediğimiz kamu hizmetlerinin daha mükemmel olabilmesinin teminatı olması açısından değerinin insanlarımıza çok iyi anlatılması gerekmektedir” diye konuştu.

vergi5.20150228125219.jpg

Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle ilgili Kaymakam Aslan'a bilgi veren Pazar Vergi Dairesi Müdürü Galip Kayhan, yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi her yıl Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 2’ncısını kutladığımız vergi haftasında vergi vermenin önemini öne çıkarmaktayız. Devletimiz, gerek içinde bulunduğu jeopolitik konum gerekse tarihimizin verdiği misyon itibarı ile güçlü bir ülke olmak durumundadır. Güçlü olmanın en önemli göstergelerinden birisi de güçlü bir ekonomiye sahip olmaktır. Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için de etkin bir vergi sistemine sahip olmak gerekir. Vergi, kamu hizmetlerinin finansmanının sağlanması ile ekonomik istikrar ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasında belirleyici bir fonksiyona sahiptir. Ekonomik istikrarın sağlanması ve sürdürülebilmesi, ulusal refahımızın ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması, sosyal devlet anlayışının daha da gelişmesi ve sürdürülebilmesi vergi gelirleri ile mümkündür. Zira kamu harcamalarının finansmanının iki kaynağı vardır. Vergi gelirleri ve borçlanma. Kamu harcamalarının vergiler yerine borçlanma ile finanse edilmesi, dünya ekonomilerindeki krizin ve küçülmenin temel sebebidir. Uzun çabalar sonucunda elde edilen ve ülke ekonomisi ve bireyler için büyük önemi bulunan ekonomik kazanımların, sermayenin, bireysel tasarrufların ve istihdamın kaybedilmemesi için vergi gelirleri hayati önem taşımaktadır. Giderek artan kamu harcamalarının finansmanında borçlanmanın çözüm olmadığı ortadadır. Dolayısıyla kamunun sağlıklı ve sürdürülebilir finansmanında gerçek çözüm bütçelerin sağlam kaynaklara kavuşturulması ile mümkündür. Bu da ancak vergi ile mümkün olabilmektedir. Verginin her geçen gün artan önemine dikkat çekmek, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak, verginin toplumun tüm birimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası "Vergi Haftası " olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 26. Vergi Haftasını kutluyoruz. Daha verimli ve çağdaş bir vergi sistemi dileğiyle vatandaşlarımızın mükelleflerimizin ve teşkilatımızın Vergi Haftası kutlu olsun” dedi.

vergi7.20150228125752.jpg

vergi1.20150228125852.jpg

vergi6.20150228125908.jpg

vergi4.jpg

vergi2.20150228125928.jpg

vergi3.20150228125942.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum